Omdat het aantal meldingen voor buurtbemiddeling toeneemt in de regio Amstelland zijn er ook meer buurtbemiddelaars bij Beter Buren nodig. Zij werken in Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel, op vrijwillige basis. Zij bemiddelen bij conflicten tussen buren.

Alle bemiddelaars volgen de gratis training van zeven dagdelen “Basis buurtbemiddeling”, waarin de methodiek en basisvaardigheden worden aangeleerd. Daarnaast ontvangen de bemiddelaars zes intervisiebijeenkomsten per jaar. Eén keer per jaar wordt een verdiepingstraining van een hele dag aangeboden.

Conflicten

Van buurtbemiddelaars vraagt Beter Buren interesse in de medemens en respect voor de mening van anderen, onpartijdig een gesprek tussen buren kunnen leiden of dit willen leren, goed kunnen luisteren, kunnen omgaan met moeilijke situaties en conflicten, minimaal 3 uur per week de tijd hebben, gedurende minimaal 1 ½ tot 2 jaar beschikbaar zijn en minimaal acht zaken per jaar doen.

Gezien de afstanden in dit gebied heeft het de voorkeur als men over eigen vervoer beschikt.

 Tweetal

Bemiddelaars werken altijd in tweetallen. Bij een burenconflict worden beide buren thuis bezocht, die kunnen vertellen wat het probleem is. Als beiden willen, regelen de bemiddelaars een ruimte in de buurt waar een bemiddelingsgesprek zal plaats vinden en waarbij de bemiddelaars de buren begeleiden.

Bemiddelaars blijven neutraal en bieden iedereen dezelfde ruimte en veiligheid om een gesprek te voeren waarin de buren zelf tot afspraken kunnen komen. Alle informatie blijft vertrouwelijk. Beterburen is een erkende, onafhankelijke organisatie.

Als men er iets voor voelt, kan men contact opnemen met de coördinator via mail jeanine.dekoster@beterburen.nl. Voor meer informatie: naar 085-9022810, keuzetoets 3. Of kijk op de website: www.beterburen.nl voor een uitgebreide omschrijving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.