Uiteraard zonder dat de media er iets van wisten, die gewoontegetrouw achteraf een gemeentelijk persbericht kregen, zijn drie vrijwilligers van de organisatie Beter Buren dinsdag door burgemeester Tjapko Poppens ‘in het zonnetje gezet’ omdat zij tien jaar zich als bemiddelaar bij conflicten tussen buren hebben ingezet.

Bij ruzies en overlastsituaties tussen buren en buurtbewoners kan buurtbemiddeling een laagdrempelige manier zijn om de problemen op te lossen. De gemeente werkt sinds 2012 samen met BeterBuren.

Ruzies

Burgemeester Poppens heeft de vrijwilligers bedankt voor hun inzet, meldt de gemeente. Ruzies kunnen voor spanningen in de buurt zorgen, zegt hij. “Het vroegtijdig inzetten van buurtbemiddeling voorkomt vaak dat het erger wordt of uit de hand loopt.” In veel gevallen lukt het de buurtbemiddelaars volgens hem het conflict duurzaam op te lossen. “Inwoners voelen zich daarbij gehoord en serieus genomen.”

Voor informatie en aanmelding: www.beterburen.nl of 085-9022810

Foto-onderschrift: Coen Smithuis, Mariëlle Meekel en Ben Schoenmaker kregen bloemen van burgemeester Tjapko Poppens. 

2 REACTIES

  1. Het is geen gejammer. Vrije toegang voor de pers is een essentieel onderdeel van een democratie, maar misschien is Wladimir ook één van de voornamen van Poppens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.