Dansers Alexandra Radius & Han Ebbelaar, over wie een boek is geschreven, komen zaterdag 18 maart (15.00 uur), tweede zaterdag van de Boekenweek, naar Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg.

Zij vierden successen bij zowel het Nederlands Dans Theater als Het Nationale Ballet, maar schitterden ook bij het beroemde American Ballet Theatre in New York.

Hans van Manen

Ze waren ook de muzen van meesterchoreograaf Hans van Manen, stonden op alle wereldpodia, en Radius was bovendien een van de vaste danspartners van de legendarische Rudolf Nureyev (die het koppel Ham & Eggs doopte).

Liefde

Astrid van Leeuwen, (dans)journalist bij verscheidene landelijke dagbladen en tijdschriften, schreef aan de hand van gesprekken met hen een boek over het danspaar: Levensdans. De hoogtepunten en beproevingen in hun lange carrière, het door hen opgerichte Dansersfonds, hun liefde voor elkaar, die al meer dan zestig jaar duurt – het zijn allemaal zaken die in het boek aan bod komen. Hun verhalen werpen indirect ook een licht op de geschiedenis en ontwikkeling van de dans in Nederland.

Natuurlijk zullen zij bij Blankevoort ook Levensdans signeren. Wegens verplichtingen elders kan de schrijfster van het boek die dag niet van de partij zijn.

Belangstellenden wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.