In Amstelveen staan weinig oude gebouwen, omdat de meeste na dertig of veertig jaar worden gesloopt. Waarom eigenlijk? Dat vraagt raadslid Emiel Sjaardema (foto) zich ook af. Hij sprak er woensdag over in het debat over de Nota van Uitgangspunten voor de bouw van appartementen op de plaats van het begin van de Bovenkerkerweg (tussen Beneluxbaan en Nesserlaan), waar nu te slopen kantoren en een restaurant staan.

Die gebouwen zijn pas dertig jaar oud en soms nog bij bedrijven in gebruik, redeneert Sjaardema. Als het beleid van de gemeente circulair bouwen is, lijkt dat niet erg daarmee in lijn, vindt hij. De bedrijven die uit de kantoren komen, die zij verkocht hebben, moeten verhuizen en vaak elders weer op een locatie gaan bouwen. Dat  het anders kan, is volgens hem onder meer met WTC en het oude gebouw van KPMG bewezen.

Bestaande bouw

Volgens 50PLUS Amstelveen hebben projectontwikkelaars te veel te zeggen. De fractie pleit voor gebruik van bestaande bouw. Daarover bleven woensdag vragen volgens hem onbeantwoord door wethouder Floor Gordon, die te weinig spreektijd had. Emiel Sjaardema staat overigens niet achter aan aantal belangrijke in de nota aangegeven uitgangspunten voor de bouw.

Hoogbouw

De ‘Amstelveense maat’ zou onder meer zijn dat men niet hoger bouwt dan de boomgrens. Maar in de nota wordt uitgegaan van tien verdiepingen, klaagt Sjaardema. Als de ontwikkelaars minder niet haalbaar vinden, stappen ze maar op, zegt hij. Overigens juicht hij toe dat er voor senioren. Volgens de kaders van de nota, wordt gebouwd.  “Die mogen geen bijzaak zijn, maar onderdeel van de samenleving”, vindt hij. Voor de Bovenkerkerwegzone wil hij cijfermatig onderbouwd zien hoeveel woningen  er voor senioren komen.

3 REACTIES

  1. Als je geld hebt , is er voor ouderen genoeg in Amstelveen, maar ik hoor juist niets over ouderen die dat niet hebben , heren. Hoe is uw standpunt daarover ,heren? En dan bedoel ik niet ouderencomplexen net op de soc woningbouwgrens, maar met idioot hoge servicekosten, want dat is een gewoon ordinair verdienmodel.

    • Prima toch!
      Alleen ik snap zelfs een VVD/D66 niet op dit punt. Ze zeggen doorstroming te willen, maar ondertussen werken ze het op alle punten tegen, terwijl zij ook heel goed weten dat er vele ouderen zijn in de soc sector die willen downsizen, vanwege een te groot huis en een niet meer bij te houden tuin. Over PvdA en GvA zullen we het maar niet hebben. Die hebben gewoon hun achterban compleet in de kou laten staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.