Onder het motto ‘Spelen met groen’ wordt het schoolplein van basisschool De Omnibus op dit moment vergroend.

Groenwethouder Floor Gordon blijkt er – uiteraard weer verborgen voor de media – dinsdag (15 november) samen met een aantal leerlingen de eerste bomen te hebben geplant.

Tegels weg

Het stenen schoolplein is ‘onttegeld’ en in plaats daarvan komen er drie groene eilanden, meldt de gemeente achteraf. Die drie zijn: Een bomeneiland, een moestuineiland en speeleiland. Kinderen en leerkrachten zeggen zelf de moestuin te verzorgen. Eerder kreeg basisschool De Westwijzer al een groen schoolplein. Bij beide scholen ging het om een pilot. De gemeente onderzocht of er meer speel- en schoolpleinen groener kunnen worden en wat dat kost. Amstelveen heeft 230 sport- en speelvoorzieningen in haar beheer. Het gaat om 30 schoolpleinen van basisscholen en om speelpleinen zoals basketbalvelden, skatebanen, voetbalvelden en speelplaatsen. Het onderzoek richtte zich op speellocaties waar er mogelijkheden zijn om verharding te vervangen en te mixen met groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.