Ook de VVD in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de lange wachttijden voor zwemlessen bij de Meerkamp. De partij zegt teleurgesteld te zijn in exploitant AmstelveenSport.

Dat B en W vonden dat de lessen in de zomer zoveel mogelijk moesten doorgaan, juicht zij toe, maar de fractie zegt er minder begrip voor te hebben dat AmstelveenSport beweert dat het maximaal haalbare nu is bereikt. Terwijl het bedrijf van B & W de opdracht kreeg kinderen van vijf jaar af zo snel mogelijk te laten starten met zwemlessen.

Maximaal haalbare bereikt

AmstelveenSport zegt dat het maximaal haalbare is bereikt om met praktische oplossingen om zoveel mogelijk kinderen te laten starten met zwemles, zegt de VVD, die ook meer informatie recreatief zwemmen. “Zowel in het antwoord als in het jaarverslag is onduidelijk hoeveel mensen gebruik maken van het recreatief zwemmen en op welke tijden”, zegt raadslid Femke Lagerveld, die aankondigt er binnenkort mondelinge vragen over aan het college te gaan stellen.

Stijging

Op dit moment staan ruim 900 kinderen op de wachtlijst. Het waren er eerder dit jaar nog 600. ‘Een forse stijging’, constateert Lagerveld over de 50% toename. Volgens haar kan het tot dertien maanden duren voordat een kind met zwemlessen kan beginnen. Het zwembad in Uithoorn is gesloten en in die gemeente ia daarvoor geen vervanging gekomen. Ook dat geeft druk op het zwembad, omdat Uithoornse kinderen nu naar Amstelveen komen. “Dit doet niet af aan het feit dat er veel zorgen zijn bij onze inwoners over de zwemvaardigheid van hun kinderen”, zegt het raadslid. “Het extra badwater dat er met de oplevering van een extra bad eind 2024 aankomt is en blijft natuurlijk de beste maatregel. Maar dit duurt nog twee jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.”

Urgentiebesef

Volgens Femke Lagerveld is de veiligheid van kinderen in een waterrijk land als Nederland er me gemoeid. “Wij zien graag meer urgentiebesef.” Zij wil elk half jaar een update van B&W voor de gemeenteraad om de vinger aan de pols te houden. “Daarnaast zou de VVD-fractie het college willen vragen als aandeelhouder in AmstelveenSport goed de balans te bewaken tussen het publieke belang van zwemveiligheid dat een kerntaak van de gemeente is en andere belangen”, zegt Lagerveld.

6 COMMENTS

  1. Maar het is erg als je kleinkind naar Breukelen moet brengen om hem daar te kunnen leren zwemmen! Hoewel de keuken bij Van der Valk is ook lekker!

    • Misschien eens tijdelijk wat minder recreatie-zwemmen en voor alles voorrang geven aan het behalen van een zwemdiploma. Moet dit trouwens niet een prioriteit zijn van alle gemeentes tussen Breukelen en Amstelveen?

  2. Gevaarlijk als politici denken het beter te weten dan mensen met de voeten in de klei zoals bij Amstelveensport. Limiet bereikt is limiet bereikt. Zorgen hier, zorgen daar maar wat wil mevrouw Femke Lagerveld hier nu zelf aan doen? Wat een aanfluiting is de VVD toch geworden.

    • Politici praten doorgaans over dingen waar ze niet het minste verstand van hebben. War dacht u bijvoorbeeld van degenen die tot mediawoordvoerders zijn gebombardeerd. Nou ja, van communicatie heeft tegenwoordig iedereen verstand…..

  3. Is zwemles niet een essentieel onderdeel van de opvoeding in deze waterrijke contreien.
    Ronduit belachelijk dat je in een stad van 90.000 inwoners een jaar moet wachten op zwemonderwijs. Het gaat trouwens niet alleen om Amstelveen, maar om menige andere plaats in deze omgeving.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.