Sinds begin oktober ziet museum JAN er weer anders uit door twee nieuwe tentoonstellingen. De zonnige Franse landschappen van kunstschilder Wim Oepts vullen de museumzalen, net als de glasobjecten van kunstenaar Barbara Nanning.

Bij deze tentoonstellingen heeft Museum JAN een veelzijdige randprogrammering gemaakt.

Lezing

Er is bijvoorbeeld een verdiepende lezing over Wim Oepts of een Q&A met Barbara Nanning. Restauratie van werk van kerkschilder Frans Loots (1863-1924) is in het museum ook live te zien.  En kinderen maken een speurtocht door de glascollectie en is er een gratis schilderworkshop.

Zonnig

Over Wim Oepts en zijn tijdgenoten wordt een lezing door Mirelle Nunes gehouden op donderdag 10 november (19:30 tot 21:00 uur), Wim Oepts is een geliefde kunstschilder, bekend van zijn geabstraheerde kleurrijke landschappen. In het zonovergoten zuiden van Frankrijk vond hij inspiratie voor zijn typerende schilderijen vol contrasterende kleurvlakken. Kunsthistoricus Mirelle Nunes vertelt alles over deze eigenzinnige kunstenaar en zijn Nederlandse tijdgenoten.

Vraag en antwoord
Op zondag 30 oktober (17.00 tot 18.30 uur) kan men vragen stellen aan glaskunstenaar Barbeara Nanning, die op het ogenblik in JAN dus exposeert, en Jan de Bruijn, conservator toegepaste kunst van het Kunstmuseum Den Haag. De bezoeker krijgt zo een persoonlijke toelichting op haar vindingrijke designs. Reguliere toegang tot het museum bedraagt voor de activiteiten € 7,50 (inclusief museumentree). Vrienden hebben gratis toegang.

Op de foto: glaswerk van Nanning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.