Met een druk op een rode knap, waardoor een regen van serpentines ontstond, opende wethouder Floor Gordon (foto) donderdag het ingrijpend gerenoveerde Keizer Karel College.  Zij verving in feite haar collega Frank Berkhout van Onderwijs, die zorgverlof heeft wegens gezondheidsproblemen van zijn dochter.

Zowel hij als de heel de gemeentelijke organisatie kreeg veel lof toegezwaaid (o.a. “korte lijnen”) van de diverse sprekers. Gordon zei verheugd te zijn dat voor restauratie en niet voor nieuwbouw was gekozen, wegens de duurzaamheid die daarmee gepaard gaat.

Niet veranderd

Ook was zij blij met de sporthal, waarvoor de gemeenteraad extra geld heeft gevoteerd, maar die – ook tot blijdschap van Gordon – wel een buurtfunctie krijgt. Het gehele KKC-complex kost € 11,4 miljoen en wordt gekenmerkt door licht en ruimte. De bouw bleef binnen de daarvoor opgestelde planning en ook binnen het budget, zei de voorzitter Koningen. En rector Nan Botting herinnerde er aan dat de school nu 65 jaar bestaat en hoogte- en dieptepunten in de loop der jaren heeft beleefd. Maar de totstandkoming van de toch redelijk nieuwe school, met ral van voorzieningen voor het moderne onderwijs, was toch een hoogtepunt. Er zijn generaties docenten geweest en sommige oud-leerlingen van het KKC werden er later docent. Wat bij alle veranderingen in het onderwijs (“wij moeten ons beroep opnieuw uitvinden”) niet is gewijzigd is de noodzakelijke goede relatie met de docent, zei Botting. Namens de andere scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen sprak rector Bert Kozijn van het Hermann Wesselink College, die leerlingen en docenten feliciteerde met hun prachtige vernieuwde gebouw. “Wij prijzen ons gelukkig met de gemeente”, zei hij.

Aanwinst

“Een warmer welkom kan ik niet wensen”, zei wethouder Gordon. Volgens haar wordt Amstelveen een groeistad en een sportstad genoemd, maar is het streven ook de beste onderwijsstad van Nederland te zijn. Als wethouder Duurzaamheid was prees zij de school omdat die van het gas af is. Dankzij de keuze voor renovatie is volgens haar veel van het oude gebouw als het ware hergebruikt. Hoe men het ook bekijkt, dat was met nieuwbouw toch anders geweest. Ze zei ook dat het gebouw zowel qua duurzaamheid als economisch een prestatie is geweest, daarbij het lage verbruik van energie noemend. En er bij gebouwde sporthal was naar aan mening een aanwinst voor heel Amstelveen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.