Verkeershinder op de Burgemeester Colijnweg blijft voorlopig, evenals op de Buitenveldertselaan, waar men van Amstelveen af Amsterdam niet in kan. Er is meer verkeersellende wegens werken aan de weg. Tot en met begin november is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid, haast de gemeente zich te zeggen. Zij acht de verkeershinder hierdoor naar verwachting beperkt. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging.

Bleekerskade

Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen. Ter hoogte van de Bleekerskade worden ook damwanden geplaatst. Voor het inhijsen hiervan wordt het verkeer door een verkeersregelaar enkele keren stopgezet voor circa 10 minuten. Het programma voor het werk aan de weg ziet er verder als volgt uit.

Buitenveldertselaan

Tot en met 16 oktober 2022 zijn de westelijke en oostelijke rijbaan tussen De Boelelaan en de  A.J. Ernststraat inclusief de kruising van Buitenveldertselaan en A.J. Ernststraat afgesloten. Tijdens deze fase is de weg gestremd voor doorgaand autoverkeer dat de stad in en de stad uit gaat.

Afsluiting voet- en fietspaden Oranjebaan (Noord)

Tot en met vrijdag 23 december zijn voetpaden en fietspaden langs de Oranjebaan (Noordzijde) tussen de Olympiadelaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Olympiadelaan – Marathonlaan – Camera Obscuralaan, of via Klaasje Zevenster – Camera Obscuralaan – Traviatastraat. Tegelijkertijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordzijde Oranjebaan gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden.

Dr. Willem Dreesweg

Tot en met vrijdag 14 oktober is de Dr. Willem Dreesweg tussen de Gondel en aansluiting Brink afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt tijdens de gehele periode omgeleid via de Bovenkerkerweg – Beneluxbaan en Gondel. Verkeer uit de wijken wordt door middel van bebording geleid.

Schipholdijk

Tot en met eind december 2024  is de Schipholdijk ter hoogte van de onderdoorgang A9 afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer (bewoners woonarken) wordt omgeleid via de Nieuwe Meerlaan en het fietspad ten noorden van het beheerskantoor van het Amsterdamse Bos. (Snor)fietsers en voetgangers worden via dezelfde routes omgeleid.  In de Nieuwe Meerlaan zelf worden maatregelen getroffen om (snor)fietsers veilig te laten passeren over de hoofdrijbaan.

Keizer Karelweg

Tot en met vrijdag 16 september worden in het voet- en fietspad langs de Keizer Karelweg ter hoogte van de Soerlaan kabels en leidingen aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt het voetpad en fietspad afgezet. Voetgangers en fietsers kunnen via de overzijde passeren.

Op de Keizer Karelweg wordt gedurende de uitvoeringsperiode de snelheid verlaagd naar 30 km/uur.

Afsluiting A9

In de nacht van zaterdag 24 september 23.00 uur tot en met zondag 25 september 05.00 uur zijn er op en rond de A9 verschillende werkzaamheden. Zo is de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met Amstelveen Stadshart deze nacht afgesloten in verband met het vervangen van een signaleringsportaal. Tegelijkertijd worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer vanaf Holendrecht wordt omgeleid via de A2 en A10 of via de A2 en N522. Omdat de toerit richting Badhoevedorp bij de Burgemeester Boerslaan ook is

afgesloten, wordt verkeer in Amstelveen omgeleid via de Oranjebaan en Groen van Prinsterer-laan naar toerit 5 (Stadshart). In deze nacht is ook de toerit vanaf het Stadshart richting Holendrecht afgesloten in verband met onderhoud. Verkeer vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en afrit en toerit A9-6 Aalsmeer.

Spoedreparatie N232

Van donderdag 15 september 20.00 uur tot en met vrijdag 16 september 05.00 uur is de N232 ter hoogte van de onderdoorgang A9 volledig afgesloten voor het verkeer. Verkeer op N232 Links (richting het zuiden) wordt omgeleid via toerit Aalsmeer, A9, A4 om te keren bij aansluiting Amsterdam-Sloten. Verkeer op de N232 Rechts (richting het noorden) richting Amsterdam wordt omgeleid via de A9 en via aansluiting 5 (Amstelveen Stadshart).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.