Samen hadden zij € 67.001 zaterdag bij elkaar gezwommen. De symbolische cheque werd aan de Amstelzijde overhandigd aan directeur Stefanie van Rootselaar van de stichting Swim tot Fight Cancer. Want was het doel: Vechten tegen kanker.

Van Rootselaar meldde dat het geld onder meer ten goede komt aan onderzoek naar een vaccin om die ziekte uit de wereld te helpen.

Diverse parcoursen

Er werd op de grens van de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen gezwommen in de Amstel om tegen de ziekte te strijden. De zwemmers hadden allemaal sponsors achter zich. Het voor sommige deelnemers bleek te zijn opgelopen tot duizenden euro’s. Er hadden volgens Lars Vreugdenhil van de lokale organisatie zich 127 deelnemers, maar tenslotte waren het er, onder meer door corona, iets minder. Men kon één of twee kilometer zwemmen en voor kinderen was er een parcours van vijfhonderd meter.

Goed voorbeeld

Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel, sportwethouder Barbara de Reijke van die gemeente en haar beleidsmedewerker wat betreft sportzaken waren het gemeentelijke team, dat voor de twee kilometer koos. Ouder-Amstel gaf daarmee op de grens van twee gemeenten het goede voorbeeld, vond Vreugdenhil. “Wij gaan volgend jaar ook meedoen”, beloofde de Amstelveense sportwethouder Herbert Raat bij de start. “Dat zie ik Tjapko Poppens nog niet doen”, zei een medewerker van AmstelveenSport. Voorlopig wordt het wachten wie van het college volgend jaar de Amstel in gaat.

Om 15.27 kwam de laatste zwemmer binnen. De burgemeester van Ouder-Amstel vertelde dat zij doordat een secretaresse kanker kreeg met de neus weer eens op de feiten werd gedrukt. “Dat werd de directe aanleiding me te doen.”

Herbert Raat gaf eerder het startschoten in Ouder-Amstel voor de diverse groepen voor de kinderen. Hij onderstreepte het belang van de manifestatie voor beide gemeenten. “Ik was wel blij de kerken in Ouder-Amstel te zien”, gaf Langenacker toe. Overigens was het evenement niet mogelijk geweest zonder medewerking van talloze vrijwilligers en die van de horeca aan de Amstelzijde.

Foto (vlnr): Lars Vreugdenhil, burgemeester Joyce Langenacker en directeur Van Rootselaar van stichting Fight tot Cancer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.