Vijf zogenoemde beweegbanken komen er naar Amstelveen. Een beweegbank is er zowel om op te zitten als sport- en beweegoefeningen te doen. “Of je nu fanatieke sporter bent of beginner, met of zonder beperking. Twee vliegen in één klap dus”, zegt AmstelveenSport. De eerste wordt dinsdag 20 september (12:30 uur), tijdens de Nationale Sportweek, bij Medisch Centrum Zonnestein feestelijk in gebruik genomen.

De banken komen bij Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt, het Medisch Centrum Zonnestein, Speelplein Alpen Rondweg, het buitenterrein van Zwembad de Meerkamp en in de Vierlingsbeeklaan.

Rabo

Voor de mensen uit de buurt is de bank een ontmoetingsplek waar men ook nog eens samen in beweging kan komen. De beweegbank verlaagt zo de drempel tot fysieke en sociale activiteiten, vindt AmstelveenSport. De beweegbank komt voort uit een samenwerking tussen zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de Rabobank, de gemeente en AmstelveenSport. “Als coöperatieve bank vinden wij vitaliteit belangrijk en werken daarom heel erg graag me”, zegt Ugur Pekdemir, directeur van Rabobank Amstel en Vecht. “Het idee is ooit ontstaan in een brainstormsessie met directeur Heleen Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. We hadden het toen over de ‘Rabobankjes’. Mooi om te zien dat we nu gezamenlijk een impuls kunnen geven aan de vitaliteit van mensen.” Ook Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie Zorg en Zekerheid, sloot zich aan om het idee verder uit te werken. Met als eindresultaat de beweegbank.

Oefeningen

Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de bank op in haar sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches verzorgen wekelijks op alle locaties voor diverse doelgroepen, activiteiten met en bij de beweegbank. Zo worden zo veel mogelijk Amstelveners enthousiast gemaakt en gestimuleerd om de beweegbank te gebruiken. Men kan ook op eigen initiatief en eigen tempo / kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen doen, om lichamelijk sterker te worden. Er is niet persé een trainer of begeleider nodig, want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. Daarin vindt men naast individuele programma’s met meer dan 250 oefeningen ook een virtuele coach en motivator die uitdaagt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.