Composities van alle bekenden kwamen voorbij: Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman, George Gershwin en anderen. Een redelijk vol Openluchttheater Elsrijk was zondag gevuld met degenen die toch liever de muziek van een big band horen dan het lawaai van de Formule 1 raceauto’s. Ook zangeres Dieke van Hoften dankte het publiek in het theater dat kennelijk massaal die tv-uitzending uit Zandvoort was ontlopen.

Vooral omdat zij beide op 15.00 uur begonnen leek Elsrijk met Zandvoort te concurreren. 

Afspiegeling 

Maar muzieklefhebbers, vooral zij die voorkeur geven aan jazz, woonden de voorstelling van de West End Big Band onder leiding van Gerard Kleijn, die ook een goede solist op trompet bleek. Een van de muzikanten woonde vlak bij het Openluchttheater. Hij was solist op de bas, maar deed ook met het collectief me. Een Big Band bestaat voornamelijk uit blazers. Andere instrumenten waren alleen, behalve bas, piano, gitaar en drums.

Een fraaie afspiegeling van honderd jaar jazz- en popmuziek, had het theater het genoemd. Niets teveel, al werd vooral vooroorlogse muziek ten gehore gebracht. In elk geval hebben de thuis blijvende muziekliefhebbers ongelijk gehad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.