Op vijf locaties in Amstelveen startte de gemeente een onderzoek naar zwerfafval. Op de gekozen locaties wordt meer zwerfafval gevonden elders. Dat zijn het parkeerterrein bij het raadhuis, studentencampus Uilenstede, de carpoolstrook bij de A9, een flat aan Oostelijk Halfrond en op de ‘snoeproute’ van scholieren op de Van der Hooplaan en Sportlaan.

Een team fotografeert daar tot 26 juni een stuk zwerfafval.

In kaart

De gemeente zegt door het onderzoek de samenstelling van het zwerfafval in een bepaald gebied in kaart te brengen, in te delen en te analyseren. Over elk te onderzoeken gebied gaat de gemeente naar zij zegt een aanpak opstellen om daar het zwerfafval te verminderen, bijvoorbeeld door het bijplaatsen prullenbakken. waar het ‘extra vuil’ is.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.