Zorglocaties en scholen in Amstelveen nemen deel aan de derde editie Nationale Balkon Beweegdag op vrijdag 20 mei, een Amstelveense uitvinding. Plaatselijk gebeurt dat op initiatief van buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport, die als grondlegger van het Balkon bewegen wordt beschouwd.

Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan me kan doen, meent AmstelveenSport. “In heel Nederland wordt er vrijdag 20 mei op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.”

Corona

Mieke Regelink gaf tijdens de corona lockdown in 2020 als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen. Dit mooie initiatief is door de landelijke pers opgepakt en heeft ervoor gezorgd dat nu alweer de derde editie van de Nationale Balkon Beweegdag voor de deur staat. Dit jaar wil AmstelveenSport tijdens de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen jong en oud in beweging brengen. De balkon Beweegdag wordt geopend door kinderen van de deelnemende scholen. Die krijgen allemaal een touwtje springtouw van AmstelveenSport en hebben geoefend met touwtjespringen en gaan dat vrijdag 20 mei doen op één van de woon- en zorglocaties. Daarna start het Balkonbewegen. Ouderen en kinderen doen samen me onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches. Vervolgens komen de ouderen naar beneden van hun balkon en gaan ze samen met de kinderen touwtjespringen. De ouderen draaien het grote touw en de kinderen springen. Het belooft één groot feest te worden!

Programma: 10:30 uur Touwtjespringen op muziek door kinderen van de deelnemende scholen (ouderen kijken vanaf hun balkon); 10:35 uur Start Balkon Bewegen door ouderen (op hun balkon) en kinderen onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches; 11:00 uur Einde Balkon Bewegen; 11:05 uur Start grote touw springen: Ouderen draaien het touw, kinderen springen; 11:15 uur Einde

Deelnemende woon- en zorglocaties: Dignahof, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Bovenkerk, Goede Reede, Kastanjeflat en Middenhof.

Deelnemende scholen: De Triangel, Roelof Venemaschool, De Westwijzer, De Cirkel, Piet Hein en De Cirkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.