Het Alzheimer Café Amstelveen wordt op 26 mei (19.30 uur) in wijkcentrum Alleman gehouden. Dat ligt aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Het erover hoe men zich als mantelzorger kan orienteren over opname in een verpleegtehuis van de naaste. 

Gespreksleider Jos Heeremans praat over alles wat op de mantelzorger af kan komen als thuis wonen niet meer gaat met Marloes Kompeer, casemanager dementie bij Brentano.

 Ingrijpend

Een naaste laten opnemen is een ingrijpende stap waarmee mantelzorgers vaak zo lang mogelijk wachten. Toch is het goed dat men zich alvast oriënteert en voorbereidt op opname. Want men wil de zorg goed overdragen op het moment dat de mantelzorger die zelf niet meer kan bieden. En het is onvoorspelbaar wanneer dat moment precies komt en het niet meer verantwoord is om thuis te wonen. Bovendien kan men te maken krijgen met wachtlijsten.

Want wat moet er allemaal geregeld en voorbereid worden? Met welke regelgeving en kosten krijgt men te maken? Welke woonvormen zijn er? Hoe bereidt men de naaste voor op de verhuizing? En wat verandert er na de opname? Dat zijn vrageb die allemaal aan de orde komen.

Marloes Kompeer zal uitleg en informatie geven over het proces van zelfstandig wonen naar opname. Er is uiteraard ruim gelegenheid om vragen te stellen. Informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.