Het Amsterdamse Bos doet zaterdag 26 maart mee aan Earth Hour, een wereldwijd door het WWF georganiseerd initiatief om de wereld actie te laten ondernemen om de aarde te beschermen. De traditie om een ​​uur lang het licht uit te doen, waaraan het Bos dus meedoet, is een collectieve manier om te laten zien dat we geven om de toekomst van de kwetsbare planeet.

Daarnaast wordt de Earth Hour Parade georganiseerd, waar ook inwoners van Amstelveen aan deel kunnen nemen.

Duurzaamheid

“Wij organiseren diverse activiteiten om duurzaamheid onder de aandacht te brengen van onze gasten”, vertelt parkmanager Dennis Barends. “EuroParcs Het Amsterdamse Bos doet niet alleen mee aan Earth Hour, maar ook kijken we waar en hoe we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hierbij zoeken we verbinding met inwoners en bedrijven van Amstelveen.”

Bezoekers van het Amsterdamse Bos worden bij aankomst geïnformeerd over Earth Hour door middel van een Earth Hour-pakket waarin ze onder andere een brief met uitleg, waxinelichtjes, lucifers en veiligheidsinstructies vinden. Dit om te stimuleren de verlichting in het bos gedurende een uur uit te doen, maar meer nog om ervoor te zorgen dat de gasten stil staan bij de kwetsbaarheid van de natuur.

Earth Hour Parade

Er staan op 26 maart nog meer activiteiten gepland, zoals de Earth Hour parade, een lampionnenparade door het park. Deze wordt afgesloten met warme chocolademelk en geroosterde marshmallows. Inwoners van de gemeente Amstelveen zijn hierbij ook van harte uitgenodigd. De start is om 20:30 uur vanaf de receptie van het park, gelegen aan de Kleine Noorddijk 1 in Amstelveen en de activiteit wordt om 21:30 uur afgesloten. Aanmelden kan via de email  amsterdamsebos@europarcs.nl of telefonisch via 088-0708421.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.