Ruud Kootker is lijsttrekker van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart en sinds 2018  fractievoorzitter. Sinds 2008 woont hij met zijn vrouw Monique in het Stadshart van Amstelveen.

Tijdens zijn loopbaan vervulde hij directiefuncties bij grote en middelgrote ondernemingen en was hij interimmanager en mediator. Op dit moment is hij lid van de Raad van Toezicht van een zorgonderneming. Met bbA zette Kootker zich in voor betere participatie voor burgers en ondernemers bij alle veranderingen in Amstelveen die hen raken. Daarnaast is hij een warm pleitbezorger van een degelijk financieel beleid en een open en transparante bestuurscultuur.

Martinus

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst staat Pieter Monkelbaan, die sinds 2018 actief is voor bbA als lid van de raadscommissie RWN, en hij was tijdelijk vervangend raadslid voor Ewa Petiet. Hij is erevoorzitter van Sporting Martinus en o.a. oud-voorzitter van RTVA.

 Ewa Petiet (36) op de derde plaats is al sinds 2014 bbA-raadslid. Zegt: “Ik wil me graag inzetten voor een inclusieve stad. Dat betekent voor mij een Amstelveen waarin iedereen kan meedoen, iedereen zich welkom voelt, de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft en waarin iedereen kan sporten en naar school kan gaan.” Zij woont samen met haar man en twee kinderen van 2 en 5 jaar in Keizer Karelpark.

Borderline

Ferry van Groeningen (59) op de vierde plaats is een geboren en getogen Amstelvener en was acht jaar lang gemeenteraadslid  voor het CDA. Hij woont sinds 1996 in Westwijk en is getrouwd met Pien, leerkracht in het basisonderwijs en als vrijwilliger bestuurslid van de landelijke patiëntenorganisatie Stichting Borderline (www.stichtingborderline.nl). Hij zette zich onder meer in voor realisering van middeldure huurwoningen. “Het reilen en zeilen van mijn drie volwassen kinderen leert mij veel over de huidige samenleving”, zegt hij.

 Nieuweling

Kitty Huisman (53) op de vijfde plaats is een van de nieuwe gezichten in de lokale politiek en sloot zich een jaar geleden aan bij bbA. Zij woont met haar man, een zoon en twee honden in Patrimonium. Sinds 1982 is zij opgegroeid in Amstelveen en werkte ruim achttien jaar als registeraccountant bij KPMG, zowel in Nederland als in Londen. Nu heeft zij een eigen praktijk als schuldhulpverlener en budgetcoach. “BbA staat voor waar ik echt in geloof”, zegt ze. “Als burger en inwoner ben je verantwoordelijk voor je eigen omgeving. Maar bbA staat ook voor de leefbaarheid en behoud van het groene karakter van Amstelveen. Ik zal me sterk maken voor de burgerparticipatie. Immers de kracht van het luisteren en van wat je hoort moet je omzetten in beleid.”

 Oude Dorp

Carolien van Vugt  (56), ook een nieuweling, komt uit Amsterdam maar woont al dertig jaar in het Oude Dorp, samen met haar studerende dochter. Zij werkt al ruim dertig jaar in het bedrijfsleven als communicatiemanager. Zij zegt: “Mijn ervaring is dat de oplossing vaak zit in het simpelweg echt luisteren naar elkaar. Ik wil me inzetten om gezamenlijk draagvlak te creëren voor het behoud en het verbeteren van de leefbaarheid van onze mooie stad met ons mooie (Oude) Dorp. Ik heb gekozen voor bbA omdat die partij naar mijn mening als een van de weinigen zich oprecht inzet voor de belangen van alle burgers.” De ledenvergadering besloot dat er nog twee kandidaten in de Top 10 moeten worden gezocht en volgens voorzitter Peter Bot zijn er gesprekken met gegadigden. Zelf komt hij dan op de negende plek. De kandidatenlijst ziet er verder als volgt uit:

10. RUUD OORD; 11. CAROLE THATE; 12. DANIËLLE DE KLUIJVER; 13. PETER MAYNE; 14. HENK HEUVINGH; 15. PAUL VAN DER MEER; 16. ANNEMARIE FAKKELDIJ; 17. WIL EMMERIK; 18. RUDEL VAN DER KAAY; 19. JACQUELINE SOLLEVELD OLTHOF; 20. MARGA VAN HERTERYCK; 21. FRITS SUER; 22. CHRIS SMEENK; 23. JAAP PRENT; 24. HARRIE PIJNENBORG; 25. JOHN LEVIE; 26. LINDA ROOS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.