Het Keizer Karel College (KKC) is onderdeel van het UNESCO-scholennetwerk, dat zegt bij te dragen aan meer vrede en verdraagzaamheid. Met die visie heeft de UNESCO-leerlingencommissie ook dit jaar verschillende acties georganiseerd voor mensen die in de Kersttijd extra aandacht verdienen. Van het KKC uit worden ook kaarten naar ouderen gestuurd. In het kader van de kinderboekenactie worden prentenboeken en/of (AVI) leesboeken op school verzameld voor kinderen tussen de 3 – 12 jaar.

Schrijf voor rechten  

Tot en met 17 december kunnen leerlingen hun gebruikte (maar nette) kinderboek(en) tijdens de les inleveren bij de mentor. De UNESCO-leerlingencommissie zorgt dat de boeken een goede bestemming krijgen.

Leerlingen van het KKC schrijven ook brieven in het kader van de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International. Mensen over de hele wereld sturen brieven tegen onrecht naar politiek leiders die mensenrechten schenden. Doel is hen onder druk te zetten om dit onrecht te stoppen. Ook geven de brieven de mensen voor wie de actie gevoerd wordt moed, zegt UNESCO. “In het verleden zijn reeds tientallen mensen vrijgelaten, werden rechtszaken heropend en kregen bedreigde mensen bescherming.”

 Kerstkaartenactie

De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Daarom doet het Keizer Karel College me aan de jaarlijkse Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Leerlingen schrijven verschillende Kerstkaarten en sturen deze op naar dat fonds. Dat zorgt ervoor dat die terechtkomen bij ouderen die dit goed kunnen gebruiken.

Kansrijke en competente wereldburgers

Als UNESCO-school ziet het KKC het als maatschappelijke verantwoordelijkheid leerlingen zich bewust te laten worden van hun plaats in de wereld en ze te begeleiden tot kansrijke en competente wereldburgers.

“Wij willen met ons onderwijs bereiken dat onze leerlingen de wereld met een open en nieuwsgierige blik tegemoet treden. Wij hebben er vertrouwen in dat deelname aan deze acties hier aan bij zal dragen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.