Van 9 december tot en met 27 januari is de foto-exposite ‘Carrousel te zien in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10. De foto’s zijn gemaakt door jonge dementerenden. Wethouder Marijn van Ballegooien (Zorg en Welzijn) verricht de opening op woensdag 8 december om 16.00 uur. Die opening wordt overigens gestreamd via https://youtu.be/h7sQZbEABB4

Men wordt, gelet op de coronamaatregelen, verzocht om pas op 9 december de expositie te bezoeken. Met steun van de Rotaryclub RANA wordt de tentoonstelling georganiseerd door de Projectgroep Jonge Mensen met Dementie Amstelland en Meerlanden (JMD) en zij is voor iedereen vrij toegankelijk, tijdens de openingstijden Villa Randwijck: maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 17.00 uur. Wegens de coronamaatregelen kan men die ook online volgen (zie foto boven).

Reizen

Villa Randwijck is overigens gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw. Na daar te zijn gehouden, reist de expositie door de regio, waarvoor aansluiting wordt gezocht met Rotaryclubs in de omgeving van Amstelveen, Hoofddorp en Aalsmeer.

De foto’s werden gemaakt door bezoekers van de dagbesteding in zorgcentrum De Luwte in Amstelveen, waar een vierdelige cursus portretfotografie gegeven werd door fotograaf Ruud Janssen. Dergelijke cursussen zij ook gegeven in Zorgcentra te Aalsmeer en Hoofddorp. De projectgroep JMD is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland, ketenzorg dementie Amstelland, VUmc Alzheimer Centrum en diverse zorginstellingen in de regio, waaronder die met dagbestedingen JMD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.