Omdat het openbaar vervoer (OV) na de coronacrisis een volledig rijdt, is volgens wethouder Floor Gordon een speciale parkeerregeling voor mensen in vitale beroepen niet meer nodig. De gemeentelijke regeling daarvoor eindigt dan ook op 1 november.

De regeling bestaat er uit dat bijvoorbeeld zorgmedewerkers een gratis parkeervergunning krijgen, omdat ze door het coronavirus moeilijker met het openbaar vervoer konden reizen.

Teruggeschroefd

De regeling werd eind maart 2020 ingesteld. Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus was het openbaar vervoer in en rond Amstelveen teruggeschroefd. Hierdoor kwamen medewerkers van zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, jeugd en aanverwante instellingen moeilijker op hun werk of konden zij hun (ambulante) werk in Amstelveen moeilijker doen.

Betaald parkeren

Deze medewerkers deels aangewezen op de auto, maar werden in een deel van Amstelveen geconfronteerd met betaald parkeren. De gemeente maakte daarom gratis parkeren, door middel van een gratis parkeervergunning, mogelijk voor medewerkers van vitale beroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.