Omdat het openbaar vervoer (OV) na de coronacrisis een volledig rijdt, is volgens wethouder Floor Gordon een speciale parkeerregeling voor mensen in vitale beroepen niet meer nodig. De gemeentelijke regeling daarvoor eindigt dan ook op 1 november.

De regeling bestaat er uit dat bijvoorbeeld zorgmedewerkers een gratis parkeervergunning krijgen, omdat ze door het coronavirus moeilijker met het openbaar vervoer konden reizen.

Teruggeschroefd

De regeling werd eind maart 2020 ingesteld. Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus was het openbaar vervoer in en rond Amstelveen teruggeschroefd. Hierdoor kwamen medewerkers van zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, jeugd en aanverwante instellingen moeilijker op hun werk of konden zij hun (ambulante) werk in Amstelveen moeilijker doen.

Betaald parkeren

Deze medewerkers deels aangewezen op de auto, maar werden in een deel van Amstelveen geconfronteerd met betaald parkeren. De gemeente maakte daarom gratis parkeren, door middel van een gratis parkeervergunning, mogelijk voor medewerkers van vitale beroepen.

6 REACTIES

  1. Mevr. Floor Gordon is ook helemaal losgezongen van de werkelijkheid zeg! Zit zij soms krentekakkerig te wachten op die paar parkeercenten van een wijkzuster, kraamverpleegster enz.? De kleinzieligheid ten top in een gemeente waar de huizen van 4 ton om je oren vliegen. Of wilde mevr. Gordon soms beweren dat dit een maatregel was om de parkeerdruk te verminderen. Nou dan gaat de bewoner maar 5 minuten lopen voor de kraamverpleegster enz.

      • Nou als dit duidt op de wereldvisie en politieke vergezichten van delokale D66 wethouder zijn ze wel ver gezakt . Misschien kan er nog wel een vrije parkeerplaats geregeld worden voor het zakelijke verkeer in de Dorpsstraat, m.n. voor een bepaalde ijssalon. 😂🤣😂

          • Doelt u soms op het nog verder weg zetten van transparantie, waardoor burgers het nog veel onduidelijker is wat er in de raad gebeurt om maar eens wat te noemen? Of heeft u het soms het steunen van het beleid door deze partij om starters nog minder de kans te geven op een woningruimte, laat staan natuurlijk maatschappelijke misfitjes zoals mensen met “domme” beroepen, zoals vuilnisman, huishoudelijke hulp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.