De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op de terreinen Middenweg 5 en 6. Daar is zorgboerderij De Meent en een  leefgemeenschap in ontwikkeling, maar AVA vreest dat die extra verkeer aan zullen trekken op de anders rustige Middenweg. De fractie van Michel Becker heeft schriftelijke vragen daarover aan B&W gesteld.

De Protestantse diaconie Amsterdam kocht de panden met rond de 32 hectare grond en maakt aldus de ontwikkelingen mogelijk, zegt AVA.

Sociale projecten

De partij constateert dat op het terrein nu allerlei activiteiten plaatsvinden, waarbij vrijwilligers uit Amsterdam en Amstelveen worden ingeschakeld.  Zij houden zich met de bezoekers bezig met natuurbeheer, sociale projecten, zorgboerderij met kantine, ontvangstruimte, gaarkeuken , broedplaats met werkplaats voor autotechniek, houtbewerking, kunstenaarsateliers enzovoort.  Die sociale projecten zijn vooral gericht op in Amsterdam, zegt AVA.

Fietsroute

De bestaande panden zijn of worden verbouwd om de activiteiten mogelijk te maken. Volgens AVA wordt ook de indruk gewekt dat binnen de panden onderdak of overnachtingsmogelijkheden worden geboden aan zogeheten niet gedocumenteerde asielzoekers. Alle activiteiten samen hebben een sterke (gemotoriseerde) verkeersaantrekking op dit relatief stille deel van de Middenweg, dat even verderop overgaat in een veel gebruikte wandel- en fietsroute, zegt AVA.

Bestemmingsplan

Volgens fractievoorzitter Michel Becker zijn geen bestemmingsplanwijzingen of bouwvergunningen afgegeven. Of die ontwikkelingen niet in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan en de landschappelijke en natuurwaarden van de Bovenkerpolder, wil hij weten.

En ook of voor de verschillende verbouwingen vergunningen aanwezig zijn. Als die er niet zijn hoe is het dan mogelijk dat de verbouwing zonder medeweten van de gemeente kon plaatsvinden, vraagt hij. En daaraan koppelt hij de vraag of het college handhavend optreedt om de strijd met het bestemmingsplan op te heffen.

AVA vindt dat het niet gepast is om op die locatie overnachtingsmogelijkheid te bieden aan uitgeprocedeerde en niet gedocumenteerde asielzoekers. Of B&W dat met de partij eens zijn, wil de partij weten. En als dat zo is wil de fractie een onderzoek naar onderdak of overnachting en beëindigen daarvan door het college.

1 COMMENT

  1. Ah gut, Michael Becker gaat op de populistische toer, nu hij bijna niets bereikt heeft met de leuze “Amstelveen voor de Amstelveners”, terwijl meneer aan de andere kant bijna altijd heeft meegestemd met het beleid van VVD&D66 voor meer dure huizen waarin geen plaats is voor starters. Wie maakt het nou wat uit of daar wat illegalen zitten als ze niemand tot last zijn? Beter daar dan dat ze iets kraken en misschien houden ze ook nog inbraak tegen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.