Omdat iedereen zich weleens eenzaam voelt, komt er nu een ‘Week van de Ontmoeting’ van 30 september tot 7 oktober. Die wordt door de gemeente en welzijnsorganisatie Participe Amstelland georganiseerd. Er zij veel activiteiten. Bijna dertig organisaties in Amstelveen zetten hun deuren open, zegt de gemeente. Overigens staan die altijd al open.

Die clubs bieden meer dan vijftig verschillende activiteiten om elkaar ‘te ontmoeten en aandacht te vragen voor eenzaamheid’. En nu maar hopen dat men niet te eenzaam is om er heen te gaan.

Verbinding

“Om erbij”, zegt dan ook welzijnswethouder Marijn van Ballegooijen. Volgens hem is er een gezellige week vol ontmoetingen georganiseerd. “Ontmoeten zorgt voor verbinding en begrip voor elkaar”, vindt hij. “Kom alleen en maak eens een praatje met iemand die u nog niet kent. Of neem iemand mee uit uw omgeving die vaak alleen thuis zit. In een stad waar bewoners elkaar makkelijk ontmoeten is minder eenzaamheid.”

Activiteiten

Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen inwoners verbinding met elkaar zoeken door onder andere jeu de boules, een rondleiding door museum Jan, kerkproeverij, een aanschuifdiner of door op stap te gaan met de zonnebloemauto. Het gehele programma staat op www.participe-amstelland.nu/WvdO en in het programmaboekje, af te halen bij het gemeentehuis, de wijkcentra, gezondheidscentra of bij deelnemende organisaties.

Iedereen kan deelnemen aan de Week van Ontmoeting door het bezoeken van een activiteit. Voor vervoer van mensen die daar moeite mee hebben kunnen zij contact opnemen met Amstelveenvoorelkaar (020-641 33 33).

Alliantie tegen Eenzaamheid

Niet alleen tijdens de Week van de Ontmoeting, maar het hele jaar door werkt de Amstelveense Alliantie tegen eenzaamheid gezamenlijk aan het verminderen daarvan. Binnen deze alliantie werken organisaties en gemeente samen aan signaleren en herkennen van eenzaamheid en het bevorderen en samenwerken aan nieuwe oplossingen. De gemeente nodigt ook nieuwe organisaties uit die eraan mee willen doen. Zie: amstelveen.nl/alliantie-tegen-eenzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.