Bij Mantelzorg & Meer starten binnenkort drie cursussen voor Mantelzorgers. Over ‘hoe je lekker in je vel blijft zitten als mantelzorger’ en hoe men omgaat met niet aangeboren hersenletsel bij je naaste. De leergangen worden voornamelijk tijdens werktijden (en als men dan niet toevallig moet mantelzorgen) gegeven en zijn ook toegankelijk voor mantelzorgers die in amstelveen wonen, meldt de organisatie.

De cursus ‘uit je hoofd, in je lijf’ is voor inwoners van Amstelveen die zorgen voor een naaste met GGZ problematiek en wordt gehouden op 14 oktober, 18 november en 9 december van 10.15 – 11.30 uur. Verzamelpunt: Paviljoen Chez Favie (in het Amsterdamse Bos), Duizendmeterweg 2.

Hersenletsel

De cursus ‘Omgaan met Niet aangeboren Hersenletsel’ (dementie, red.) vindt plaats in Hoofddorp, De Veste, Schuilenburg 5 en is de enige die ‘s avonds wordt gegeven op 2/9/16/23 en 30 november van 19.30 tot 21.30 uur.

De cursus ‘Zorg de Baas’ vindt plaats de de Nieuwe Silo, Graan voor Visch 14302 in Hoofddorp 2/9/16/23 en 30 november van 10.30 tot 12.30 uur. Deze cursus is ook via e-learning (dus thuis) te volgen.

Ontspannen

In de cursus ‘Uit je hoofd’ leert men op een ontspannen manier in contact te komen met eigen lichaam door te bewegen. Dat gebeurt door ter afwisseling van wandelen verschillende oefeningen te doen. Het komt neer op oefeningen op basis van mind- en heartfulness. Daardoor leert men zo lekker mogelijk in zijn vel te zitten zodat de zorgsituatie gemakkelijker is vol te houden, zegt M&M. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is voor inwoners van Amstelveen die zorgen voor een naaste met GGz problematiek. De eerste cursusavond is op donderdag 14 oktober.

De Zorg de Baas

Soms is het moeilijk de balans te bewaren en al zorgend niet over eigen grenzen te gaan. Bij de cursus ‘De zorg de baas’ leert men stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig er veranderingen in aan te brengen. In vijf bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod: Omgaan met gevoelens, draaglast/kracht, hulp vragen, anders leren denken, communicatie en assertiviteit en verlieservaringen.

In november starten er 2 cursussen: op dinsdag 2 november in Hoofddorp en op 17 november in Amstelveen. Voor wie de cursus liever zelfstandig doorloopt, is deze ook beschikbaar als e-learning.

Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet aangeboren hersenletsel kan het gevolg zijn van een chronische ziekte, een ongeluk of bijvoorbeeld een hersenbloeding. Ook daarvoor heeft Mantelzorg & Meer een cursus. De gevolgen van een dergelijk hersenletsel zijn vaak heel ingrijpend, ook voor de partner, familie en vrienden. De kennis, tips en handvatten uit deze cursus helpen bij de dagelijkse zorg voor de naaste, zegt de organisatie. De cursus bestaat dus uit vijf avonden en hij start op dinsdag 2 november in Hoofddorp.

Informatie en aanmelden voor een cursus

Wie vragen heeft over een cursus of zich wil aanmelden, kan bellen met 020-5127250 of mailen naar info@mantelzorgenmeer.nl. Ook meteen aanmelden via het inschrijfformulier bij de cursusinformatie is mogelijk. Zie daarvoor de website www.mantelzorgenmeer.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.