Ook Amstelveense jongeren die niet aan een universiteit studeren, maar bijvoorbeeld een HBO- of MBO-opleiding volgen, moeten op het met 2500 kamers uit te breiden Uilenstede tijdelijk kunnen wonen. Dat besloot deĀ  gemeenteraad woensdag op voorstel van Actief voor Amstelveen (AVA), gesteund door VVD en D66.

GroenLinks en SP stemden als enige fracties tegen, omdat zij vonden dat redelijk dichtbij wonende Amstelveners geen voorkeur verdienen, boven verder weg wonende studenten.

Contract

Uilenstede wordt als het aan de gemeente ligt uitgebreid met de wijk Kronenburg. Het leek er op dat het campuscontract alleen gold voor VU-studenten. Door vergaande samenwerking met universiteiten in andere steden, is er maar een beperkt aantal van de 2500 woningen voor Amstelveen beschikbaar, zei fractievoorzitter Michel Becker van AVA.

Tot zijn verbazing en die van de mede-indieners van de motie stemden GL en de SP daartegen. Becker probeerde in een debat die partijen nog tot andere gedachten te brengen, maar zij bleven bij hun standpunt. Volgens Lenart de Looze van GroenLinks hebben verder weg wonende studenten meer recht op de kamers dan relatief dichtbij wonende Amstelveners.

De studenten kunnen maximaal vier jaar op Uilenstede-Kronenburg wonen. De kwestie kwam aan de orde toen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor het gebied werd behandeld.

1 REACTIE

  1. Wij staan te gillen om mensen in de zorg en onderwijs. Leerling-verpleegsters ,startende verzorgden & leerkrachten kunnen daar dan prima tijdelijk gehuisvest worden. Nood breekt wetten. Maar om studerende Amstelveners daar te huisvesten is in principe onzin, want dan komen ze van de regen in de drup. Trouwens ook het kamertekort is schrikbarend. Dus graag alleen voor studerenden, die het echt nodig hebben. ( en daar zal heus wel eens occasioneel een Amstelvener door huislijke omstandigheden gedwongen tussen kunnen zitten.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.