Er komt een landmark in Amstelveen, waardoor de stad herkenbaar wordt. Een vorm van stadspromotie, waarvoor een prijsvraag wordt uitgeschreven. Dat besloot een meerderheid van de gemeenteraad, op voorstel van de VVD. Haar motie werd gesteund door het CDA en Lijst Höcker.

Tegen stemden Burgerbelangen Amstelveen (bbA), ChristenUnie, GroenLinks en SP. Volgens is een nieuw landmark niet nodig.

Groen

Fractievoorzitter Patrick Adriaans van de SP vond dat Amstelveen in de vorm van de Annakerk al een landmark heeft en zijn functiegenoot van GroenLinks zei dat de gemeente de ‘stad in het groen’ meer kan benadrukken en er aandacht aan besteden. “Laten we houden wat we al hebben”, vond hij.

Als er een landmark moet komen, dan is het Stadshart, met een regionaal winkelcentrum, had op weg er onder door te gaan, waarschuwde Kootker van bbA. Een ander landmark vond ook hij niet nodig. Maar B&W staan er positief tegenover, zei wethouder Floor Gordon en wij werk graag mee aan het uitschrijven van een wedstrijd voor een architectonisch of cultureel concept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.