In de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a, treedt zondag 4 oktober (16.30 uur) de Ierse pianist Seán Morgan Rooney op. Hij speelt een programma met meerdere hoogtepunten uit het pianorepertoire van de twintigste eeuw.

Wegens de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor zestig muziekliefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf opgeven (mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk). In verband met registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt men verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10 per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Fantasierijk

Seán Morgan Rooney heeft gestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium bij David Kuyken en is inmiddels begonnen aan een carrière als solopianist en kamermusicus. Hij is een van de laureaten voor de Dutch Classical Talent en treedt daarmee in de voetsporen van musici als Lavinia Meijer, Nora Fischer en Hannes Minnaar. Uit het jury-rapport van de Dutch Classical Talent: ‘Seán is een intelligente en fantasierijke pianist met een geweldige timing en frasering. Zijn spel is virtuoos en beeldend, hij neemt de luisteraar mee in zijn eigen droomwereld. Zelden iemand gehoord die zo mooi de afwisseling laat horen tussen eenvoud en complexiteit.’

Tournee

In januari en februari 2021 maakt Rooney een toernee langs twaalf Nederlandse concertpodia. Ook in Engeland is hij bekend; hij was er finalist in the BBC Young Musician of the Year. Het programma waarmee hij naar de Kruiskerk komt, bestaat uit werken van Luciano Berio (uit ‘Six encores’), Alban Berg (Sonate nr 1), Maurice Ravel (‘Miroirs’) en Igor Strawinsky (‘De Vuurvogel’). Seán is een intelligente en inventieve pianist, een meester in het ontdekken van treffende klankkleuren. Hij onderzoekt in zijn programma de spanningen tussen natuur en menselijke ziel, tussen identiteit en cultuur.

Expositie

Onder de titel ‘Expressions for Justice’ is in de Kruiskerk tot en met 18 oktober een expositie te zien van kunstwerken van Ars pro Deo. Dit is een groep kunstenaars die aandacht vraagt voor het werk van International Justice Mission (IJM). IJM stelt wereldwijd allerlei soorten van slavernij aan de kaak en probeert hier, samen met de plaatselijke organisaties, op een hoog niveau een einde aan te maken. De expositie is elke zondag gratis toegankelijk van 11.15 – 12.15 uur. De coronaregels worden in acht genomen. E-mail voor meer informatie naar scriba@kruiskerk-amstelveen.nl. Of kijk voor meer informatie over de organisaties op www.kruiskerk-amstelveen.nl, www.arsprodeo.nl en www.ijmnl.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.