Amstelveense bedrijven die een pand hebben met een vloeroppervlakte van meer dan honderd vierkante meter, maar nog niet voldoen aan de eisen voor energielabel C kunnen in aanmerking komen voor een quick scan. Daarvoor moeten zij zich melden bij de Klimaatroute: info@klimaatroute.nl of via telefoonnummer (020) 700 94 38.

De gemeente sluit zich daarmee aan bij het feit dat landelijk alle kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte van meer dan 100 m2 van 1 januari 2023 af aan die certificering moeten voldoen.

Informatie

Pandeigenaren van kantoren die nu nog niet voldoende gecertificeerd zijn, kunnen dus nog maatregelen nemen. De gemeente informeerde hen samen met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

De certificatie kan een intensief traject zijn, zegt zij. Daarbij ondersteunt zij de eigenaren, in samenwerking met de Omgevingsdienst, bij het behalen van het Energielabel C. Er zijn onder meer vijftig gratis energie quickscans beschikbaar gesteld.

Grondstoffen

Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid benadrukt dat die scan ondernemers inzicht geeft over hoe ze bewuster kunnen omgaan met het energieverbruik binnen het bedrijf. “Goed voor het klimaat en het bespaart kostbare grondstoffen,” zegt ze. “Maar het is ook belangrijk dat ondernemers hiermee de energiekosten significant kunnen verlagen. Ervaring leert dat in minder dan drie jaar gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten kan worden bespaard.”

Sinds 2008

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn. De overheid wil er met het energielabel voor zorgen dat pandeigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Voorbeelden hiervan zijn het installeren van zonnepanelen of een zuinige cv-ketel. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een kantoor is een energielabel sinds 2008 verplicht.

Vragen over de certificering kunnen gesteld worden aan de Omgevingsdienst via contactformulier – https://loket.odnzkg.nl/formulier/contactformulier/ – of telefonisch tijdens kantoortijden via 088 – 567 0200.

Meer informatie is ook te vinden op: amstelveen.nl/duurzaam

1 REACTIE

  1. Er wordt alleen gesproken over het aanbrengen van b.v. zonnepanelen en zuiniger cv ketel. Het lijkt mij verstandiger om eerst te kijken naar het ventilatiesysteem in kantoorpanden. Hier kan zeker minimaal 30% bespaard worden op de energierekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.