Op 70-jarige leeftijd is oud-wethouder Wim (Willem Bastiaan) Cornelisse woensdag onverwacht overleden. Hij was van 1987 tot 1998 wethouder en van 1978 af raadslid voor de PvdA.

Hij coördineerde als bestuurder onder meer in de beginfase de verbouwing van het voorheen bestaande Plein 1960 naar het winkelcentrum in het Stadshart.

Crematie

Wim Cornelisse werd in Den Haag geboren, studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit en werkte na zijn wethouderschap onder meer voor de gemeente Haarlemmermeer. Behalve zijn partner laat hij een zuster en drie broers na. De crematie zal plaatsvinden op Zorgvlied (Amsteldijk 273) na een bijeenkomst in de aula van die begraafplaats op donderdag 7 maart (14.30 uur).

Parkeren

Hij was lid in de Orde van Oranje Nassau. Wim Cornelisse stond bekend als een betrokken bestuurder van Amstelveen. Bij Zorgvlied parkeren is overigens lastig, wegens grootschalig onderhoud aan de Amsteldijk door Amsterdam. Behoudens een tot de directe rouwstoet behorend aantal wagens, worden de anderen verzocht te parkeren aan de Zuidelijke Wandelweg. Van de ingang bij de witte kantoorvilla van Zorgvlied is de weg afgesloten. De rouwwagen en volgauto’s herkenbaar aan een rouwstoetvlag en kunnen bij de slagboom doorrijden en parkeren op de Aulalaan, waar tien auto’s per uitvaart het maximum vormen. Er is bij de Aula-laan een tijdelijke keerlus zodat bezoekers die slecht ter been zijn daar kunnen uitstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.