Reizigers die van of naar Schiphol reizen via een taxi-app, zoals Uber of Bolt, kunnen zich nu laten ophalen op een nieuwe locatie dichtbij de terminal. De nieuwe locatie aan de Koepelstraat slechts vijf minuten lopen van Schiphol Plaza en goed te bereiken via een nieuwe doorgang die de luchthaven maakte. Ook crew van luchtvaartmaatschappijen kan gebruik maken van deze locatie om zich te laten ophalen of afzetten.

Reizigers kunnen de nieuwe locatie, een zogenoemde aankomstpassage, makkelijk vinden via borden vanaf de aankomsthal.

Aankomst

De aankomstpassage is ook goed aangegeven voor bestuurders van taxi’s en bussen. Alleen een geldige voertuigpas geeft chauffeurs toegang tot de locatie. Reizigers die zich willen laten wegbrengen of ophalen door familie of vrienden kunnen gebruik blijven maken van de kiss & ride en parkeergarage P1. Na de zomer gaan ook touringcars gebruikmaken van de locatie aan de Koepelstraat.

Verbetering

Schiphol wil de voorzieningen bij de nieuwe aankomstpassage. Onder andere worden het sanitairgebouw, een overkapping en straatmeubilair afgemaakt en toegevoegd.

Knooppunt

Door de bouw van de nieuwe aankomstpassage creëert Schiphol ruimte rondom het Jan Dellaertplein, waardoor het busstation kan worden verbouwd. Zowel de nieuwe aankomstpassage als het de verbouwing van het busstation zijn onderdeel van het project MKS (Multimodale Knoop Schiphol). Met dat project werkt Schiphol aan een beter trein- en busstation op de luchthaven. Het huidige OV-knooppunt is gebouwd in de jaren ’90. Inmiddels is het aantal OV-reizigers fors toegenomen. Om voor alle reizigers voldoende capaciteit te creëren zijn er aanpassingen nodig. Lees hier meer over MKS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.