Bewoners van appartementen voor ouderen op de hoek van de Camera Obscuralaan en de Evenaar willen drie zebrapaden en zo mogelijk drempels in het wegdek van de Evenaar omdat zij het hard rijden zat zijn. De Evenaar is de weg naar het Oostelijk- en Westelijk Halfrond en wordt door automobilisten vaak als racebaan gebruikt.

Halverwege ligt (als zijstaat) Den Bloeyenden Wijngaerdt met onder meer de basisschool ‘De Bloeiwijzer’ voor speciaal onderwijs. ’s Morgens en in de namiddag is het daar altijd druk met auto’s (waaronder taxi’s) die de leerlingen komen brengen en halen.

Geen heilige huisjes

André Rats heeft een door vele van de bewoners ondertekende brief met hun eisen aan verkeerswethouder Herbert Raat gestuurd, die zich, samen met de gemeentelijke senior verkeerskundige Paul Gilissen, donderdag (29 februari) bij hem meldde. Volgens Rats hebben vrijwel alle bewoners van het complex, enkele onbereikbaren uitgezonderd, getekend. Dat zijn er rond de twintig. “Bij ons zijn geen heilige huisjes”, zei Raat.  Hij doelde er op dat de gemeente best wil meewerken aan het afremmen van het verkeer, dat nu met snelheden van 80 á 90 kilometer per uur van twee kanten over de Evenaar rijdt. Daar moet een eind aan komen, vonden Raat en Gilissen ook. De zaak wordt gemeentelijk onderzocht en verder zei Raat dat het of wel even kan duren voordat een aannemer de plannen kan uitvoeren.

Advies

Hij zei de betrokkenheid van de senioren de waarderen. Rats was het met hem eens dat niet in heel Amstelveen de maximum snelheid voor auto’s 30 kilometer per uur moet worden, zoals nu in Amsterdam. “Daar ben ik boos over”, zei de verkeerswethouder. Maar vooruitlopend op het besluit gaf hij de bewoners van de Evenaar en Camera Obscuralaan, die bij de Evenaar overgaat in Max Havelaarlaan, gaf bij de betrokkenen hoop. Bij de benadering van de school wordt wel, middels vermelding van een schoolzone op de weg, aan gebruikers van snelle vervoersmiddelen gevraagd op leerlingen te letten. Maar dat is slechts een advies, wist Rats. Overigens liggen tegenover de school aan Den Bloeyenden Wijngaerdt zowel een Medisch- als een Wijkcentrum (Alleman), die ook verkeer aantrekken. Het voorstel van Rats is aan het begin en einde van de Evenaar (dus bij de Camera Obscuralaan en het Oostelijk Halfrond) en verder ongeveer ter hoogte van Alleman zebrapaden aan te leggen. Aan de Evenaar logt ook de Titus Brandsmakerk.

Fotobijschrift (vlnr): Rats, Raat en Gilissen

1 REACTIE

  1. Wethouder Raat (VVD) zegt geen heilige huisjes te hebben maar hij heeft wel heilige koeien: Scooters en electrische fietsen. Die mogen van hem zelfs dwars door voetgangersgebieden scheuren.

    Als de wethouder toch bezig is om auto’s af te remmen op plekken waar veel voetgangers oversteken, dan komen de ingangen van de schouwburg en van de muziek- en dansschool annex volksuniversiteit daarvoor zeker in aanmerking. Het is werkelijk te gek dat daar geen oversteekplaatsen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.