FOTO BOVEN: (Vlnr) Lieneke van Hoek en Aliche Sharpe van UNStudio en Chef-kok Stefan van Sprang

De vorige week gehouden Short Cooking Races, een culinaire competitie voor architecten, was een initiatief van SieMatic en Gaggenau. Lieneke van Hoek en Alice Sharpe van UNStudio eindigden met hun creaties bovenaan.

Onder leiding van chef-kok Stefan van Sprang van het Amstelveense tweesterrenrestaurant Aan de Poel namen drie architectenteams het in de keuken tegen elkaar op. In slechts 30 minuten moesten de deelnemers proberen elkaar te overtreffen.

UNstudio pakte onder meer uit met asperges-met-bloedsinaasappel en donker gebakken kokosschilfers (vegan-bacon).

De culinaire contest vond plaats bij SieMatic aan het Vondelpark waar de architecten aan

Vlnr: Chef-kok Stefan van Sprang, winnaressen Lieneke van Hoek en Alice Sharpe van UNStudio en Rainier Zweep van SieMatic

de slag gingen met divers Gaggenau apparatuur. Dat bedrijf en Gaggenau organiseerden het evenement in samenwerking met partners Arte, Bang & Olufsen Hegeman, Co van der Horst en Jetstone.

Ziel
“Bij Gaggenau is de keuken de ‘ziel’ van het huis”, zegt Frank Boelens van Gaggenau. “Ons streven is om buitengewone apparatuur te creëren, in zowel design als technische uitvoering. Daarom hebben we altijd een goede samenwerking met architecten.”

Chef-kok Stefan van Sprang over het gerecht van UNStudio: “Al die smaken, voor mij is het een yin-yang. En die kokos is geniaal. Mag die bij mij op de kaart?”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.