FOTO Boven: amstelveenweb.com

Wat ooit de kantorenwijk van Amstelveen was, wordt nu de hotelwijk. Daarvoor ligt Kronenburg mooi aan de Beneluxbaan, met openbaar vervoer. Bewoners in het aanpalende Bankras-Kostverloren vrezen intussen voor steeds meer parkeerdruk in hun wijk. Onder meer doordat Amsterdam vrijwel alom betaald parkeren invoerde, waardoor de aan  de hoofdstad grenzende wijken van Amstelveen in beeld komen bij forenzen en toeristen, maar ook dankzij reizigers via Schiphol en toenemende parkeerdruk in Kronenburg.

In Kronenburg staat al het Ibis hotel, waar de term ‘budget’ niet zoveel voorstelt. De kamerprijzen variëren en kunnen bij veel vraag en gering aanbod oplopen tot € 121 per nacht per kamer, wist voorzitter Ben Jonker van het Wijkplatform Bankras-Kostverloren woensdag te vertellen. Behalve dat zogenoemde budgethotel wordt het kantoorpand aan de Keesomlaan 14 omgebouwd tot hotel met 227 kamers en het gaat binnenkort open. Aan de Prof. Bavincklaan 5 wordt een kantoorpand omgebouwd tot Hotel Adagio Amsterdam City South. En de Van der Valk hotelketen heeft een optie op de voormalige locatie van Amstelrade aan de Laan van Kronenburg 2. “Het is een goede plek voor hotels”, zei Jonker.

2 REACTIES

  1. Kijk dit is nu een voorbeeld van een goede ontwikkeling in Amstelveen. Inderdaad prima gelegen aan de tramhalte aan de Beneluxlaan waardoor Amsterdam buitengewoon efficiënt te bereiken is.
    Laten we daarnaast ook niet vergeten dat in het Stadshart zelf binnen niet al te lange tijd een hotel wordt geopend aan de Van Heuven Goedhartlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.