De provincie Noord-Holland wil graag weten hoe inwoners de samenwerking met en communicatie van haar ervaren. Daarom staat er van 21 juni tot 7 juli een vragenlijst op www.noord-holland.nl/doemee. Alle inwoners van Noord-Holland kunnen laten weten wat er goed gaat en wat er beter kan.

Hoe wordt uw omgeving in de toekomst ingericht? Hoe gaan we daarbij om met energietransitie, wonen, werken en recreëren? Dat zijn enkele van de vragen die de provincie aan haar inwoners stelt.

Vragen

“Ik vind het belangrijk te weten hoe men in Noord-Holland wil meepraten en samenwerken met de provincie”, zegt Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. “Ik zou dus zeggen tegen de inwoners: Vul de vragenlijst in.”

Die is trouwens een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vragenlijst wordt ook ingevuld door leden van Gedeputeerde Staten, leden van Provinciale Staten en medewerkers van de provincie. Door de antwoorden te vergelijken, wordt duidelijk wat iedereen vindt van de provinciale democratie en onderlinge samenwerking.

Commissie

Een commissie bespreekt halverwege juli de uitkomsten van de vragenlijst. Die bestaat uit twee inwoners, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, gedeputeerde Ilse Zaal, Statenleden Joyce Vastenhouw (FvD) en Lars Voskuil (PvdA) en twee ambtenaren. Deelnemend inwoner Geert-Jan Mulder zegt over de relatie tussen inwoners en overheid: “De afstand lijkt alleen maar toe te nemen. Dat is niet goed voor de democratie. Hun onvrede uiten veel mensen via sociale media in plaats van in gesprek te gaan.”

In de commissie is dat anders, beweert de Provincie. ‘Daarin bespreken de leden samen hoe de provincie kan werken aan een betere samenwerking. Wat de verbeterpunten volgens de commissie zijn, wordt in de loop van de zomer bekendgemaakt.’

De komende jaren gaat volgens de provincie zij meer ruimte geven aan initiatieven en ideeën van inwoners. Daarom wil zij weten of de manier waarop leden van Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en ambtenaren werken, aansluit bij wat inwoners van de provincie Noord-Holland willen.

2 REACTIES

  1. De provincie Noord-Holland wil graag weten hoe inwoners de samenwerking met en communicatie van haar ervaren.
    Welnu ik heb helemaal geen samenwerking met de provincie NH en communicatie …… welke communicatie? Als ik deze moet kwalificeren op de uiterst knullige communicatie waarmee het bestaan van deze enquête is bekend gesteld op nota bene een privé-blog dan mag de provincie Noord-Holland zelf raden wat ik daar van vind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.