Het Nova College wil verhuizen naar het pand Energiek aan de Parelvisserslaan 1.  De school heeft nu twee panden aan de Dr. Willem Dreesweg (foto), maar heeft de eigenaar de huur opgezegd. Nova wil graag van het college van B en W weten of het wil meewerken aan het mogelijk maken van onderwijs op de nieuwe locatie. Het college vindt het een goed idee en gaat de haalbaarheid van herhuisvesting onderzoeken.

Er is een financiële bijdrage van de gemeente nodig.

Schakelklas

 De school en de gemeente zoeken naarstig naar een nieuwe locatie om de lessen te kunnen voortzetten, sinds de opzegging van de huur. Het schoolbestuur is met de eigenaar van het kantoorpand aan de Parelvisserslaan 1 in gesprek om een huurcontract af te sluiten. Nova wil in dit pand het voortgezet algemeen volwassenonderwijs, de Internationale Schakelklassen en het beroepsonderwijs MyTalent (mbo-niveau 1 en 2) verzorgen. De Internationale Schakelklas bereidt leerlingen uit het buitenland voor op vervolgonderwijs in Nederland.

 Huisvestingsplicht

De gemeente heeft een huisvestingsplicht voor onderwijs aan leerlingen in internationale schakelklassen en vindt de Parelvisserslaan een geschikte locatie, omdat deze ook goed bereikbaar is per fiets en openbaar vervoer. Als het initiatief (financieel) haalbaar is, kan Nova een vergunning aanvragen. Daarbij is afgesproken dat het Nova College, als goede buur, omwonenden informeert als de vergunning wordt aangevraagd.

Energiek

Afgelopen voorjaar bleek dat de beoogde woningbouwontwikkeling aan de Parelvisserslaan 1 en de Carmenlaan financieel niet haalbaar was. Nu is er voor het kantoorgedeelte van het pand Energiek mogelijk een goede bestemming gevonden. De eigenaar verduurzaamt het gebouw door onder meer toevoeging van verbeterde isolatie, warmtepompen en meer auto snellaadpunten.

1 REACTIE

  1. Het is De Parelvisserslaan. De opera heet “De Parelvissers” en niet “Parelvissers”. Iets meer respect voor taal en cultuur zou op zijn plaats zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.