Zondag 6 juni (16.30 uur) wordt in de Kruiskerk de laatste muzikale vespers voor de zomervakantie gehouden. Uitgevoerd wordt de psalm Nisi dominus van Antonio Vivaldi. De mezzosopraan Elsbeth Gerritsen zingt de altpartij en de strijkers van Het Bach Ensemble Amsterdam begeleiden haar.

Paulien Kostense heeft de muzikale leiding. Organist is Henk Trommel en ds. Niek Scholten de liturg.

Reactie

Door de coronabeperkingen mag nog steeds maar een beperkt aantal mensen worden toegelaten. Daarom is aanmelding vooraf verplicht. Mail naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl. Ieder die zich aanmeldt, krijgt een reactie of er nog plaatsen zijn.

De vespers kan van 16.30 uur af ook thuis, via een livestream, worden gevolgd via kerkdienstgemist.nl. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Eerste woorden

‘Nisi Dominus’ zijn de eerste woorden van een van de psalmen uit de Bijbel, die pelgrims tijdens de bedevaart zongen. De strekking van de psalm is dat alles wat de mens doet tevergeefs is, tenzij God er achter staat. Deze psalm is door tientallen componisten in de loop der eeuwen op muziek gezet. De barokke Italiaanse componist Antonio Vivaldi maakte twee versies, een voor koor en een voor solostem. Omdat koorzang nog niet is toegestaan vanwege de coronabeperkingen, is voor deze vespers de versie gekozen voor solostem en strijkers.

Foto van Elsbeth Gerritsen: Jan Hordijk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.