De lokale en regionale omroepen en de NOS gaan zich een jaar lang samen inzetten om de nieuwsvoorziening in heel Nederland op lokaal niveau te versterken. Daarvoor zoeken zij lokaal talent, ter wille van onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie. Zestig journalisten kunnen in de regio aan de slag. Zij worden betaald volgens de omroep cao.  

Sollicitante gaan aan de slag als verslaggever / redacteur in de regio en verzorgen samen met collega’s van de regionale en lokale omroepen het nieuws in een gebied dat zij al kennen of waar verbinding mee hebben.

Regiovoorkeur

Zij pitchen ideeën voor nieuwsonderwerpen, doen research, produceren eigen verhalen en gaan pad voor interviews en reportages (video én met verhalen voor online).

Het nieuws maken zij primair voor de lokale en regionale omroep waar zij worden gestationeerd, maar kan mogelijk ook door de NOS gebruikt worden.

Op welke redactie men komt te werken, wat de exacte inhoud van zijn of haar rol is en wie de nieuwe collega’s zullen zijn, hangt allemaal af van de plek waar men terecht komt. En dat is weer afhankelijk van iemands regiovoorkeur en waar een plek beschikbaar is. Dit kan zijn bij een regionale of een lokale omroep in een van de dertien regio’s.

Rijbewijs

Van de sollicitanten wordt maximaal twee jaar ervaring bij landelijke, regionale of lokale media gevraagd, als werkkring, stagiair of als vrijwilliger. Men moet zich verbonden voelen met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in het gebied waarvoor men solliciteert en een relevant netwerk hebben of in staat zijn dit op korte termijn op te bouwen. En voor betrokkenen is het geen probleem in de avonden of in het weekend te werken, nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook moet men vertrouwd zijn met camjo of mojo en multimediaal kunnen denken en werken. En op de hoogte zijn van de lokale besluitvorming. Het is verder voor deze functie van belang dat men in het bezit is van een rijbewijs B. Men komt in dienst van de NOS.

Coaching

Er is een uitgebreid cursus- en trainingsprogramma gefaciliteerd door NLPO en NOS, met o.a. lokale politieke verslaggeving, mojo-training, iNOS/Mediacloud, online storytelling en beeldgebruik, zoeken via social media. En er zijn individuele coachingsessies door eind- en hoofdredacteuren. Gedurende de corona-pandemie werkt men als verslaggever deels vanuit huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.