Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zegt blij met het besluit van wethouder Floor Gordon (D66) de invoering van het betaald parkeren in het Oude Dorp uit te stellen. Pieter Monkelbaan van bbA had daarom gevraagd in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).


Het betaald parkeren, met vergunningen voor bewoners van een bepaald gebied, wordt uitgebreid met een deel van Elsrijk, Kronenburg, Rndwijck en het Oude Dorp.

Protest

Maar in dat Oude Dorp wordt zwaar geprotesteerd tegen de verkeersmaatregelen die B&W willen nemen, terwijl met juist in die wijk het betaald parkeren het eerst wil invoeren, gekoppeld aan de herinrichting, waarvoor de werkzaamheden al zijn begonnen. Monkelbaan vroeg tijdens de vergadering waarom het Oude Dorp naar voren was gehaald, terwijl het oorspronkelijk de bedoeling was eerst in de gebieden Keizer Karelpark, Randwijck en Elsrijk betaald parkeren met vergunning in te voeren. Wacht eerst de participatie met de bewoners van het Oude Dorp af, was zijn advies.

Win-win

Gordon bleek er net zo over te denken. Het leek haar wenselijk en zorgvuldig participatie voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp pas te beginnen nadat de herinrichting klaar is.

Pieter Monkelbaan zegt blij te zijn met de flexibiliteit van de wethouder. “Randwijck, Elsrijk en het Keizer Karelpark zijn nu eerder aan de beurt. Voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp is meer tijd voor overleg beschikbaar. Een win-winsituatie.” BBA ziet er nu van af terzake tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 17 februari 2021 een amendement in te dienen, zoals eerder was aangekondigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.