Tijdens een zogenoemde Muzikale Vesper wordt in de in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a op zondag 13 december (16.30 uur) het Magnificat van Francesco Durante uitgevoerd.

Door de coronavoorschriften en voor ieders veiligheid mag er in de kerk maar heel weinig publiek worden toegelaten. Aanmelding is daarom verplicht. Wie er bij wik zijn, mailt naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl en krijgt dan bericht of er nog een plaats beschikbaar is of niet.

Livestream

Voor ieder die deze middag niet in de kerk mag of wil komen, wordt er een livestream uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl (zoekwoorden: Amstelveen, Kruiskerk). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Dit Magnificat wordt uitgevoerd door de Vesperscantorij, een koor van twaalf zangers dat begeleid wordt door een klein barokorkest va strijkers strijkers, hobo en basso continuo. Henk Trommel heeft de muzikale leiding.

Lang is gedacht dat dit Magnificat van de hand was van Pergolesi, de jong gestorven componist van een zeer beroemd Stabat mater dolorosa. Inmiddels is duidelijk, dat Pergolesi’s leraar Francesco Durante (1684-1755) de maker is. Zijn Magnificat is een prachtig voorbeeld van de polyfone Italiaanse barokmuziek.

Foto: Coronaproof koorrepetitie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.