Dat Burgerbelangen Amstelveen (bbA) nu opeens goede sier maakt door, net als overigens alle partijen in de gemeenteraad, achter de horeca en haar wensen te gaan staan, is volslagen hypocriet. Dat vinden andere fracties in de raad en op facebook zegt onder meer Jessica Snoek dat, de vrouw van VVD-raadslid Remco Snoek.

“Hetzelfde clubje heeft nog maar een paar weken geleden een onnodige aanval ingezet door het handhaven van de terrassen in een kwaad daglicht te stellen, omdat daar een soort belangenverstrengeling zou zin geweest”, schrijft Jessica Snoek op Facebook.

Foto

Maar bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker is het daar niet mee eens. Hij staat volledig achter de horeca, legt hij op Facebook uit. Maar zijn partij heeft er moeite mee dat horecaondernemers als Remco Snoek en Tawros Aslanjan ook als raadsleden (voor coalitiepartijen VVD en D66) woordvoerders zijn voor ondernemingen, zich lieten fotograferen op het Stadsplein als vertegenwoordigers van de horeca en schriftelijke vragen stelden aan B&W met het doel uitbreiding van terrassen en andere aanpassingen van het beleid te verkrijgen.

Column

Overigens werd over belangenverstrengeling gerept door columnist van bbA-bestuurslid Frits Suèr op de website van de partij. Door die column kwam de lokale partij al eerder in problemen in de gemeenteraad. De politiek wenst namelijk geen afstand tussen column en fractie. Een columnist van een partij mag er volgens haar geen vrije meningsuiting op nahouden.

Volgens bbA is er overigens een verschil tussen horeca, waar de partij achter staat, en belangenverstrengeling in de gemeenteraad.

6 REACTIES

 1. “De politiek wenst namelijk geen afstand tussen column en fractie.”

  Diezelfde ‘politiek’ wil ook geen afstand tussen de verschillende fracties: Iedereen moet zich unaniem en kritiekloos achter de coalitie scharen. De lokale politiek moet hoognodig eens een cursus Democratie gaan volgen.

 2. Wat is dat nu voor kletskoek!? Weten de dames en heren dorpspolitici niet het verschil tussen een colomn of een officieel persbericht van een politieke partij. En dat nog onder aanvoering van mevr Snoek op Amstelveenz die ook nog een bedrijf heeft in het Oude Dorp. De familie Snoek weet goed voor haar belangen op te komen.

 3. Wat is er precies hypocriet vraag ik mij af. BBA heeft het voorstel gesteund en ook Frits Suer onderschreef het plan m.b.t. de terrassen. Zij hebben echter naar mijn idee ook volkomen terecht gewezen op de schijn van belangenverstrengeling bij de indieners van het voorstel. Als je als (coalitie)partij die het aangaat daar op gewezen wordt dan kun je natuurlijk de ‘hypocrietkaart’ trekken, maar je zou ook gewoon kunnen erkennen dat het niet zo handig was.

 4. Het is wel opvallend dat nu weer op RTVA 24/7 een “discussie” wordt uitgezonden waar men weer een lans breekt voor de horeca, terwijl die zender eerst op zwart stond! Hoezo horeca, lokale overheid en RTVA totaal niet met elkaar verweven?
  Zum Kotzen.

  • Welkom in George Orwell zijn 1984, Ook is het boekje Animal Farm is van toepassing. Ken je klassiekers en herken deze tijd. Gevangen in ‘doublespeak’.

   Wanneer gaan de meeste mensen weer over op gezond verstand in plaats van een mening gebaseerd op foute feiten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.