Met verpleegkundig specialist Ans Teeuwen- Boumans als spreekster houdt de apneuvereniging houdt op 7 maart (19.30 uur) een informatieavond in de ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. Het onderwerp van de avond is ‘Obstructieve slaapapneu, moeite met de behandeling en hoe daarmee om te gaan?’

Ans Teeuwen- Boumans is, behalve verpleegkundig specialist, ook gedragstherapeutisch medewerker en verbonden aan het centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe. “Ondanks de in de afgelopen jaren ontwikkelde alternatieve behandelingen voor slaapapneu, is CPAP therapie nog steeds de gouden standaard. Als deze gebruikt wordt, is het echter niet vanzelfsprekend dat alle, aan de slaapapneu toegekende klachten, “als sneeuw voor de zon” verdwijnen,: zegt ze.

Invloeden

In de presentatie van Ans Teeuwen maakt men kennis met factoren die zowel de werking als het effect van de behandeling beïnvloeden. Daarnaast vertelt zij hoe men deze factoren kan herkennen en wat de mogelijke adviezen aan patiënten zouden kunnen zijn.

Tot 7 maart aanmelden bij de Regiocoördinatoren: Alette Stoutenbeek 06 43171158 | Monique van Boxtel 06 43418393. Kijk voor meer informatie op www.apneuvereniging.nl. De zaal is open om 19.00 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.