Op zondagmiddag 3 maart om 12.00 uur geeft  het duo Organsax, bestaande uit Cees Verschoor (orgel) en Hans Boetje (alt- en sopraansaxofoon), een koffieconcert in de Paaskerk aan het Augustinuspark 1.

De combinatie van orgel en saxofoon biedt ongekende mogelijkheden. De saxofoon kan als het ware versmelten met de klank van het orgel, maar ook als een stem met kleur, dynamiek en vibrato fraai tegenspel bieden. Het duo laat dit horen met werken van Greaves, Byrd, Bozza, Bach, Marcello, Guilmant, Piazolla.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Hoboconcert

Het repertoire tijdens het concert is een selectie van de mooiste stukken. Bovendien maken toehoorders een reis door de tijd, met muziek, die ver voor de uitvinding van de saxofoon (1841) gecomponeerd is, zoals het hoboconcert van Marcello tot de Aria van Bozza, die speciaal voor het instrument geschreven is. Het Cantilène Pastorale is een orgelcompositie, bewerkt voor deze combinatie, waarbij de saxofoon een vraag en antwoordspel met het orgel heeft.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.