Er zijn méér pleeggezinnen nodig. Van 30 oktober tot en met 4 november is het de week van de pleegzorg, waarin onder de noemer ‘open je wereld’ aandacht wordt gevraagd voor het tekort aan pleegouders. Volgens wethouder Fran Berkhout (jeugd) is het juist in deze coronatijd zinnig aandacht te vragen voor kinderen in onveilige en instabiele thuissituatie.

In Nederland zetten meer dan 16.000 gezinnen zich in voor de opvang van kinderen die niet thuis kunnen wonen. Om een goede match te vinden voor elk kind, zijn er nóg meer mensen nodig.

Stellen

“Deze week van de pleegzorg is harder dan ooit nodig zodat individuen, stellen, gezinnen kijken wat zij kunnen doen om een kind te helpen”, zegt Berkhout.

 Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Voor korte of langere tijd, zeven dagen per werk of een dag(deel) per week, voor weekenden en vakanties of tijdens crisissituaties. Test op www.openjewereld.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.