Bij uitgeverij Boekscout verschenen twee boeken van Amstelveners. Gonny Wischhoff kwam met ‘Voor Altijd – Het dubbelleven van een bijstandsmoeder’ en van Daphne Woestenburg verscheen het jeugdboek ‘Tom Bleek – Een avontuurlijke dag uit het leven van ridder Tom Bleek’.

Wischhoffs boek gaat over de in 1968 onverwachts zwanger geraakte Helena, die haar kind ter adoptie afstond, toen haar vriend ook spoorloos bleek. Familie had zij verder niet. Haar moedergevoel hield ze, maar ze had in een andere stad ook ambities en verlangde weer naar nieuwe liefde.

Pedagoge

Gonny Wischhoff is volgens de uitgever pedagoge, scheidingsbemiddelaar en GZ-psychologe, die in de jaren zestig zelf heeft ervaren hoe werd gedacht over ongehuwd moederschap, afstandsmoeders en opvoeding. Met haar roman wil zij de geschiedenis van afstandsmoeders ‘invoelbaar’ maken, door te tonen hoe Helene verstrikt raakte in haar gevoelens van schuld, schaamte en geheimhouding.  ISBN 9789464035131, 342 pagina’s, Prijs € 23,50. Paperback.

Jeugdboek

Het jeugdboek van Tom Bleek gaat over een middeleeuws ridderskeletje dat in 2020 bovengronds komt en nieuwsgierig is hoe de wereld honderden jaren na zijn dood uitziet. De auteur Daphne Woestenburg (1978) raakte geïnspireerd door een tekening uit 2014 van haar toen 8-jarige dochter Brechtje. Die tekende blijkbaar een vrolijk skeletje, maar verveeld in zijn huisje onder de grond. Illustratrice Martine van der Reijden, met wie zij vorig jaar contact kreeg, zorgde voor de tekeningen bij haar verhaal.

ISBN 9789464035056, 42 pagina’s, paperback, € 15,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.