Tot nu toe is acht procent van het eerder dit jaar door de gemeente beschikbaar gestelde subsidiebedrag voor energiebesparing toegekend. Aan zeventig aanvragers van subsidies werd in totaal € 29.063,25 van de beschikbare € 360.000 uitgekeerd. Voor volgend jaar is hetzelfde bedrag gereserveerd.

Die subsidies werden ingesteld voor aardgasvrije verwarming, zoals waterpomp (maximaal € 2500), bodemenergiesysteem voor woning (€ 1500), zonnebioler (€900), aardgasvrije tapwaterinstallatie (€ 500), aardgasvrije kookvoorziening, zoals koken op inductie (€ 200), thuisaccu voor het opslaan van zonne-energie (€ 900) en een douche Warmte Terug Winning, die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen (€ 100).

Trots

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden amstelveen.nl/duurzaam. Wethouder Foor Gordon van Duurzaamheid zegt er trots op te zijn dat de gemeente inwoners op deze manier kan ondersteunen. “Na de zomervakantie brengen we de regeling weer extra onder de aandacht, zodat inwoners alvast kunnen nadenken over energiebesparende maatregelen”, kondigt ze aan. “In veel gevallen zullen deze maatregelen ook voor meer comfort in huis zorgen in de herfst- en winterperiode en daarnaast ook een besparing opleveren.”

Twee jaar

De regeling heeft een looptijd van twee jaar, waarbij er voor 2020 en 2021 dus twee keer € 360.000 beschikbaar wordt gesteld. Het meest werd de subsidie voor koken zonder aardgas aangevraagd. Naast deze financiële ondersteuning worden er in de tweede helft van dit jaar en in 2021 door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.