Op dinsdag 15 september start voor de derde keer de zesdelige cursus Basis Creatief Schrijven 1 in boekhandel Libris Venstra. Die wordt verzorgd door de Querido Academie, kost € 495 (exclusief boekenpakket) en docente is Jente Jong, wier debuutroman ‘Het intieme vreemde’ in 2017 verscheen bij uitgeverij Querido. Zij is ook theatermaakster, meldt Venstra. Op dinsdag 25 augustus (19.30 tot 21.30 uur) geeft Jente Jong een gratis proefles.

Maximaal kunnen tien deelnemers meedoen. De cursus start op 15 september (19.30 uur) en daarna volgen lessen op de dinsdagen 29 september, 13 en 27 oktober en 10 en 24 november. Tijdens de lessen worden de gemaakte schrijfopdrachten besproken. Met een oefening maken cursisten de schrijfspieren los om daarna de theorie te doorlopen die helpt bij het schrijven, meldt Venstra. De boekhandel belooft dat en aan het einde van de cursus, naast een grote dosis schrijfervaring, ook een eigen kort verhaal op zak heeft als eindproductie.

Geen eisen

Er zijn geen toelatingseisen. Wel wordt een behoorlijke beheersing van de Nederlandse taal verwacht. Zolang kandidaat deelnemers maar gemotiveerd zijn veel schrijfuren te gaan maken.

Men kan zich inschrijven via de website van de Querido Academie: www.queridoacademie.nl, per e-mail naar info@queridoacademie.nl of telefonisch 020-7607249.

Academie

De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van creatief schrijven: van beginnend niveau tot (ver)gevorderd. De Academie is onderdeel van het uitgevershuis Singel Uitgeverijen, een samenwerkingsverband van zeven uitgeverijen. Alle opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven een ambacht is en dat iedereen dat ambacht kan leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.