Hoe je met een vrij idiote verkiezingscampagne toch de een na grootste fractie in de gemeenteraad kan worden, bewees D66 Amstelveen. Terwijl de partij ‘genderneutrale’ toiletten in het raadhuis wilde (die er trouwens niet kwamen) ging zij er anderzijds prat op de enige vrouwelijke lijsttrekker te hebben. Maaike Veeningen namelijk, die inmiddels wegens gebrek aan gewicht in hogere regionen terecht kwam en het wethouderschap van Amstelveen verwisselde voor dat van het grotere Almere. 

De tegenstrijdigheid van de Democraten blijft, zoals het een eensgezinde partij betaamt, niet beperkt tot Amstelveen. Ook in het landsbestuur kondigde D66-minister Ingrid van Engelshoven aan dat het aangeven van de sekse van identiteitskaarten verdwijnt, wat in de door haar bewierookte genderneutraliteit past. Maar anderzijds droomt de partij ervan de eerste vrouwelijke premier in de persoon van Sigrid Kaag (overigens hals over kop lid geworden van D66 toen de ministerspost lonkte) van Nederland te leveren. Met dus de nadruk op de biologische geslachtskenmerken.

Vrouwen aan top

Nou ja, de gemeente heeft wéér een vrouwelijke wethouder, die overigens zichtbaarder is dan haar voorgangster en evident haar beleid op ruimtelijke ordening, economie en duurzaamheid drukt. Persoonlijk vind ik Floor Gordon een vooruitgang, maar dat terzijde. Wat de partij nou genderneutraal wil, is volslagen onduidelijk. Daarvoor druisen de maatregelen die zij voorstaat teveel tegen elkaar in. Aan de ene kant wil zij meer vrouwen aan de top, zelfs een quota-beleid op dat punt, terwijl zij anderzijds de genderneutraliteit wenst. In hoeverre het lokale streven een ‘inclusieve’ gemeente te zijn daarin past is voor mij eerlijk gezegd niet helder. Tenzij de term inclusief natuurlijk alleen op de lhbti-gemeenschap slaat en alle mannen en vrouwen die daartoe niet behoren in de hoek van de institutionele discriminanten worden geduwd. Lijkt mij een nieuwe vorm van discriminatie, maar wie ben ik?

Vlag

De vlag op het raadhuis wappert alleen ter ere van de homogemeenschap, pardon ik bedoel natuurlijk ook de bigender en alle andere anders geaarde soorten, mits die zich onderscheiden van de hetero’s. Want aan hen herinnerende vlaggen zie nooit op het gemeentehuis. Er bestaat sinds Adam en Eva al een biologisch bepaald geslacht, maar dat was blijkbaar een foutje van de Schepper. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging en politieke gezindheid mag dan volgens de grondwet van dit land niet kunnen, degenen die een eigen Godsdienstig boek hebben, moeten dat wel als ouderwets inleveren. In plaats daarvan kwam het links liberale verkiezingsprogramma, wordt ons te verstaan gegeven. Dat lijkt op democratische dictatuur. Wie dat een contradictio in terminis vindt, heeft van liberale politiek niets begrepen. In elk geval niet van D66.

3 REACTIES

  1. Goed voor een klein gedeelte van de mensen kan dit misschien een probleem zijn, maar als D66 zich nu op dit soort vage punten moet onderscheiden van de VVD, is dat wel erg karig. Zij heeft het maar over zelfontplooiing, maar het moet wel op hun manier zijn, want stelt een CU , SP iets voor op een bepaald gebied worden ze weggehoond, maar dit zijn echt principiële partijen. Hoe selectief kan men zijn. Het huidige D66 staat wel ver af van de punten waarvoor zij indertijd is opgericht.

  2. Persoonlijk vindt de hr. Bos mevr. Floor een vooruitgang vergeleken met Maaike. Ik vind het een belediging als iemand mij zou vergelijken met Maaike. Goh, wat was die dom zeg, bereidde zich nauwelijks voor en moest menigmaal door collegabestuurders gered worden. Ik heb zelfs vernomen, dat zij in de wandelgangen van het gemeentehuis Maaike Muts werd genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.