Hoewel geen medium er bij mocht zijn, kwam er achteraf een persbericht van de gemeente over de eerste dit jaar aan een woning geholpen inwoner, krachtens een begin vorig jaar aangenomen regeling voor woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar. In 2019 kregen twintig mensen een woning. De regeling bleef ook dit jaar van kracht.

Ergens in Keizer Karelpark (de gemeente wil niet zeggen in welke straat) kreeg de Amstelveense Sarah Bendjama vrijdag de sleutel van een appartement van 60 vierkante meter. Wethouder Rob Ellermeijer (links op foto) feliciteerde de kersverse huurster en gaf haar een bos bloemen.

Corporatie

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ wordt in samenwerking met corporatie Eigen Haard uitgevoerd. Zij is bedoeld voor een specifieke groep die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 27 jaar. De kandidaten wonen vaak nog steeds bij hun ouders.

Criteria

In maart riep de gemeente kandidaten opnieuw op zich te melden voor dit jaar, maar door de coronacrisis ontstond vertraging. Ook voor 2020 zijn er twintig woningen beschikbaar. Behalve de leeftijd (28 tot 34 jaar), gelden als criteria dat men voor de regeling ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene (dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar) onafgebroken ingezetene is geweest van de gemeente Amstelveen, minstens zes jaar naar een woning via WoningNet hebben gezocht, waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar is gereageerd op een woning, en een aangeboden woning vorig jaar niet is geweigerd. ‘Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen reguliere woonruimte hebben’, meldt de gemeente.

5 REACTIES

    • Inderdaad volgens de foto is dit precies dezelfde familie! 😂😂Alleen de namen verschillen.
      Dat dit nu de eerste woning is die kan worden uitgegeven vanwege de corona crisis, is natuurlijk ook een smoesje van de bovenste plank. De lockdown ging in half maart. In eerste 2 1/2 maand had men dus niets gedaan! Daarnaast heeft men gedurende de lock down op vele terreinen gewoon doorgewerkt. De selectie had ook gewoon per mail af gekund.
      Het bovenstaande bewijst maar weer eens voor de zoveelste keer, dat de gemeente eigenlijk geen boodschap heeft aan de sociale huursector.

  1. Amstelveen lost de woningnood op dmv een huizenloterij voor de mensen met een kleinere beurs. Toppie, joehei😂😂😂🤮🤮🤮

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.