Een nieuwe naam, huisvesting in het Stadshart en kersverse bestuursleden en nieuwe leden in het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO). Dat kenmerkt het proces van de lokale omroep, die in samenwerking met NH Media wil doorgaan als AmstelNieuws. Op basis van door de politiek vastgestelde criteria is de bestaande plaatselijke omroep RTV Amstelveen gewerkt al de door de gemeenteraad gewenste bestuurlijke vernieuwing.

Er zou een zogenoemde ‘beeldvormende’ bijeenkomst met raadsleden zijn op 16 april, maar die ging wegens de coronacrisis niet door. Verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer informeert nu de gemeenteraad in een brief die als ‘tussenrapportage’ is bedoeld. Er zijn zes nieuwe leden van het PBO benoemd, zegt hij, zonder overigens hun namen te noemen. Zij vertegenwoordigen naar zij zeggen de gebieden: etniciteit en cultuur; sport en recreatie; maatschappelijke zorg en welzijn; religie en geestelijke grondslag; werkgevers; cultuur en kunst.

Techniek

De gemeenteraad praat op woensdag 1 juli verder over RTVA. Er is voor het proces naar vernieuwing een externe begeleider (van wie ook de naam niet wordt genoemd) ingehuurd, meldt de brief. Op diverse onderdelen van wat RTVA van plan is, bestaan er zorgen, zegt Ellermeijer. “De komende weken moet de samenwerking tussen NH Media en RTVA in de techniek verder concreet uitgewerkt worden. Ervaringen van andere lokale samenwerkingen van NH Media, worden daarin nadrukkelijk betrokken.”

Werkorganisatie

AmstelNieuws krijgt een meer zichtbare huisvesting in het Stadshart, die past bij de nieuwe opzet. Op dat gebied zijn er nog stappen te nemen, staat er in de brief. Wel zijn de eerste gesprekken gevoerd, waarschijnlijk met vastgoedeigenaren. De komende weken wordt ook met B&W om detail besproken wat NH Media en RTVA in verregaande samenwerking door de raad goedgekeurde bijdrage van de gemeente van € 85.000 plus een eventuele verhoging daarvan kunnen leveren. “Ook zullen de afspraken over de werkorganisatie voor de vergaande samenwerking verder worden uitgewerkt en vastgelegd”, zegt de brief. In de raadscommissie Burgers en Samenleving van 17 juni komt de raad ter voorbereiding van de raadsvergadering vermoedelijk aan de orde.

6 REACTIES

  1. “Er zijn zes nieuwe leden van het PBO benoemd, zegt hij, zonder overigens hun namen te noemen.”

    Dat begint goed. Toch zegt het al genoeg: Onafhankelijke pers op z’n Amstelveens.

  2. Trouwens zo’n vestiging in het Stadshart zal wel wat meer gaan kosten als waar ze nu zitten aan de Orion! En wie mag dat weer gaan betalen? Juist wij! Enkel en alleen voor de allure. Zum Kotzen. 🤮🤮

      • Dat zul jij beter weten dan ik. Maar ik weet wel dat een m2 in het Stadshart meer kost dan in een buitenwijk. Maar ik zou zeggen Praat de burger eens bij of mag dat in de Amstelveense democratie niet. Of blijft dat in het kader van de transparantie geheim?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.