Of het nauwelijks een kwart eeuw bestaande zwembad Meerkamp door een nieuw wordt vervangen, zoals de laatste jaren door de gemeente wordt gezegd, is toch twijfelachtig. Met nieuwbouw zou veertig miljoen euro zijn gemoeid. B&W schrijven aan de gemeenteraad nog eens te willen laten onderzoeken of ook renovatie, die twaalf miljoen kost, niet kan. Er zou dat een extra bad aan worden toegevoegd, om aan meer zwemwater te komen. Voor het nieuwe onderzoek (er was er al een) is vijftig mille gereserveerd.

Het extra zwembad zou op de plek van de nu bestaande sporthal moeten komen. Die kan volgens B&W verdwijnen als er een hal komt bij een (bestaande of nog te bouwen) school. Zowel renovatie als nieuwbouw van het zwembad kosten wel veel geld, beseft het college in de brief aan de raad. De gevolgen van die investering zouden wel in het licht van de financiële consequenties van de coronacrisis moeten worden beoordeeld. En dat vergt nader onderzoek, vinden B&W.

Plan

In het coalitieakkoord van VVD, D66 en PvdA staat  dat er een plan komt voor een vernieuwd multifunctioneel zwembad. Daartoe deed het op die coalitie steunende college al een haalbaarheidsonderzoek, waarin varianten voor zowel renovatie als nieuwbouw waren opgenomen. Intussen werd al groot onderhoud verricht opdat de Meerkamp tot 2025 het kan uitzingen. In 2018 werd veel geïnvesteerd in techniek, waardoor tien jaar lang slechts beperkt onderhoud nodig is.

Inwoners

B&W schrijven in hun brief dat ten tijde van oplevering van de Meerkamp in 1994 de stad 74.000 inwoners telde. Waarop het was berekend. Inmiddels zijn er ruim 90.000 inwoners en B&W schijnen het inwonertal tot 125.000 te willen uitbreiden. Het eerdere onderzoek heeft vragen opgeroepen, zodat er een nieuw moet komen. Daarin staat fasering van de plannen centraal. In elk geval bestaan er nu lange wachtlijsten voor instructiezwemmen en er is beperkt aanbod voor verenigingen en doelgroepen, zodat het zwemwater snel moet worden uitgebreid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.