Over zijn nieuwe roman ‘Bezette gebieden’ spreekt de auteur Arnon Grunberg vrijdag 17 januari (17.00 uur) bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg. Hij gaat in gesprek met zijn collega Anneke Brassinga.

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is in dat boek terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.

Verlosser

Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur. In haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem – en zijn vader – naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.
‘Bezette gebieden’ is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, schuldige affaires op onschuldige plekken en onschuldige affaires op schuldige plekken.

P.C. Hooftprijs

Arnon Grunberg (1971) is een van Neêrlands succesvolste schrijvers, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een onvoorstelbare productie: van romans, toneelstukken, essays tot vele columns in verschillende bladen en kranten.

Anneke Brassinga (1947) is een Nederlandse dichteres, prozaïst, essayist en literair vertaler. De belangrijkste prijzen die haar ten deel vielen zijn de Martinus Nijhoff Vertaalprijs – die ze overigens niet wilde accepteren -, de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, voor haar poëtisch oeuvre. Na afloop van het interview signeert de auteur vanzelfsprekend met graagte exemplaren van zijn boek. Voor hapjes & drankjes wordt gezorgd.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.